PlayStation VR

Patent van Sony wijst op draadloze PlayStation VR bril

Nieuws

Het is niet echt een geheim dat Sony aan een verbeterde versie van de PlayStation VR werkt. De patent die Sony begin dit jaar vast liet leggen, laat in ieder geval een behoorlijke upgrade zien.

De patent werd vandaag door Letsgodigital gespot en laat zien dat de nieuwe PlayStation VR geen draden meer heeft. In plaats daarvan zijn er camera’s op de voor en achterkant geplaatst en maakt het gebruik van Bluetooth.

Bovendien wordt er in het patent ook ‘transparant view’ genoemd. Dit betekent dat spelers niet helemaal meer uitgesloten zijn van de wereld om zich heen. Ze kunnen blijkbaar hun omgeving in de gaten houden met de VR-bril op. Daarnaast zou dit ook de optie open laten voor AR games en apps.

De patenten tonen dus twee camera’s aan de voorkant van de PlayStation VR, één aan de achterkant en een op de Move-achtige controller. Tot slot is er nog een andere camera, die te vergelijken is met de PlayStation Camera. Deze zorgt ervoor dat de bewegingen die spelers met hun hoofd maken worden geregistreerd.

We willen wel even zeggen dat een patent nooit definitief wordt doorgevoerd. Er worden immers dagelijks meerdere patenten vastgelegd, maar de meeste halen het niet naar de productie. Toch wist de site eerder al de dev-kits van de PlayStation 5 correct te laten lekken. We zullen ongetwijfeld meer over een nieuwe PlayStation VR bril gaan horen, zodra de nieuwe PlayStation in de winkels ligt!

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.