Apex Legends, Kings Canyon

Opinie: EA shooters…

Special

Stel je hebt een reeks games en ontwikkelaars in je portfolio. Meerdere van jou studio’s zijn bezig met een shooter, hoever uit elkaar zou jij deze shooters dan op de markt brengen?

EA Shooters doen het oké, althans zo lijkt het. Battlefield V is een toffe game, maar het schieten voelt voor mij nèt niet goed. Over een paar weken moet de battle royale modus uitkomen, hetgeen waar ze het hardst mee geadverteerd hebben. Ook moet een van de meest geanticipeerde games van het jaar, Anthem, uitkomen, nog een EA shooter. Als kers op de taart is deze week de suprise-release van Apex Legends gekomen, een nieuwe battle royale game. Om alles op te sommen; Apex Legends reveal en hype opbouw, Anthem release en Battlefield V battle royale. Dit alles in een paar weken tijd. Ik weet niet zo veel van zakendoen, maar met jezelf concurreren lijkt me niet de juiste weg.

Voor sportgames lijkt het juist wel te werken, de meeste FIFA, Madden NFL, NHL, NBA en al dat soort games komen rond dezelfde tijd uit. Deze doen het allemaal goed, eigenlijk elk jaar weer. Toch lijkt het mij geen goed idee om ditzelfde te doen met shooters. Voor mij is het zo dat ik er doorgaans eentje kies, en daar tevergeefs goed in probeer te worden.

Nu lijkt het zo dat EA bezig is om de buzz rondom een van de meest geanticipeerde games van het jaar weg te halen voordat de game überhaupt uit is. Nogmaals, ik ben geen zakenman, maar ik zou niet mijn eigen games tegenover elkaar zetten. EA zal vast en zeker weten waar ze mee bezig zijn, daar heb ik geen twijfel over. Toch smaakt het me niet goed dat zij het gras voor hun eigen games lijken weg te maaien.

In mijn situatie zit het zo, ik was benieuwd naar Anthem, maar ik was niet overtuigd van demo. Ik was wel van plan om de volledige game een kans te geven, bij gebrek aan een andere nieuwe shooter. Nu Apex Legends ten tonele is verschenen ben ik daarmee aan de slag gegaan (houd de site in de gaten voor een review!) en is mijn lust naar een nieuwe shooter gestild. Voor mij is er geen noodzaak meer op Anthem ernaast te gaan spelen en om even terug te gaan naar Battlefield V, met Apex Legends is ook mijn zoektocht naar een battle royale die op mijn speelstijl aansluit klaar. Met andere woorden, ik heb mijn shooter voor de komende tijd gevonden en ben dus niet van plan om een van de andere nieuwe shooters te kopen.

Laten we even naar de vraag in de intro kijken, stel je zou meerdere shooters uitgeven. Hoe ver uit elkaar zou jij ze uitbrengen? Ik zou er minstens een paar maanden tussen houden, maar nogmaals, ik weet niets van zaken doen..

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.