Battlefield V

Operations keren terug in Battlefield V onder de naam Grand Operations

Nieuws

Operations was een verrassende modus in Battlefield 1, waarin twee partijen vochten om een stuk grond. Uiteraard zal deze modus terugkeren in Battlefield V.

In de modus werden spelers uitgedaagd om de vijand aan te vallen, maar tegelijkertijd hun eigen front te verdedigen. In een mash-up van Conquest Assault en Rush moesten teams hun doel behalen of juist voorkomen dat het andere team hun doel bereikte.

Deze modus keert dus terug in Battlefield V, maar wordt nog intenser. Tijdens vier fictieve dagen, zal de strijd in alle hevigheid losbarsten. Er is een grote verandering doorgevoerd in de manier waarop deze modus gespeeld wordt. Zo zijn de offensieve of defensieve missies er niet, zoals hierboven beschreven. Spelers zullen namelijk echte historische veldslagen gaan ervaren met daarin meerdere modi uit de multiplayer.

Zo werd er tijdens de onthulling de Grand Operation in Rotterdam geteased. Geallieerden worden vanuit de lucht in vijandelijk territorium gedropt, terwijl deze met grof geschut hun op staat te wachten. Mochten de geallieerden het niet lukken om door deze vijandelijke muur te breken, zullen zij de missie erna met minder voertuigen en tickets starten.

Grand Operations komt in vier delen, maar als deze na die vier dagen nog niets beslist is, kunnen spelers de winst binnenhalen in Final Stand. In deze allerlaatste poging om het tij te keren, zullen ammunitie en andere resources schaars zijn. Zo beginnen spelers met maar een magazijn ammunitie, maar kunnen wel bij gesneuvelde soldaten aan munitie komen. Echter betekent het hier wel dat zodra je neergeschoten bent dat het einde verhaal is.

Het is in Final Stand erg belangrijk om dichtbij je squad te blijven, want er is geen mogelijkheid om te respawnen. Wel kunnen al de leden uit je squad je reviven (maakt niet uit welke class ze hebben), maar alleen een Medic kan je ook voorzien van een volle levensbalk.

Battlefield V verschijnt in oktober voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.