Ook de restende Telltale medewerkers zijn ontslagen

Nieuws Special

Dat Telltale ten einde was, was helaas al bekend. Nu zijn ook de laatste paar medewerkers ontslagen. Hier een overzicht van wat er allemaal gebeurde.

Het is nooit leuk als een studio ten einde komt, het maakt alles alleen maar pijnlijker als het een redelijk succesvolle studio is. Er zijn een hoop dingen gebeurt bij, of rondom Telltale Games de afgelopen weken. Bij deze zetten we alles even op een rijtje.

De eerste problemen

Het begon allemaal vorig jaar al, Telltale had een financiële klap te verduren gekregen en moest reorganiseren. De manier om door te kunnen gaan was om 25% van de medewerkers op straat te zetten.

Het leek even oké te gaan met nieuwe releases en nieuwe aankondigingen zoals Stranger Things en The Wolf Among Us 2. Ondertussen werd Batman: The Enemy Within goed door de pers ontvangen en The Walking Dead: Final Season begon steeds dichterbij te komen en mocht de eerste episode uitbrengen.

Telltale sluit haar deuren

Een paar weken terug, kwam Telltale Games uit het niets met de mededeling dat ze bijna 250 man ontslagen hebben en dat de studio per direct dicht was. Er is een ‘skeleton crew’ achtergebleven om de laatste verplichtingen na te komen.

Na een paar rumoerige dagen kwamen we erachter dat de overgebleven 25 medewerkers daar zouden gaan werken aan Minecraft voor Netflix.

Telltale heeft laten weten dat er meerdere gegadigden zijn om The Walking Dead: Final Season toch nog volledig uit te brengen.

Oud-medewerkers klagen Telltale aan

De medewerkers kregen bij het nieuws dat ze geen baan meer hadden, ook te horen  dat ze binnen een half uur weg moesten zijn. Maandag zouden ze 3 uur de tijd hebben om hun spullen op te komen halen. Ze hebben nog een week zorgverzekering en geen financiële compensatie gekregen. Dat mag niet volgens de wet en dus hebben een aantal medewerkers een zaak aangespannen.

Dat het einde van Telltale plotseling was bleek ook uit geplande data om over de aankomende games te praten. Verder gaat er een verhaal de rondte dat een nieuwe medewerker eerder die maand van de ene kant naar de andere kant van Amerika is verhuist om voor Telltale te kunnen werken.

Geen geldschieters

De meeste ontwikkelaars en gamestudios werken met geldschieters, bedrijven die de games financieren en terugbetaald worden met de inkomen uit de game. Telltale moest stoppen toen zij een grote nieuwe geldschieter niet binnen konden halen en een andere grote vertrok. Ze konden simpelweg de salarissen van de medewerkers niet meer betalen.

Skeleton crew ook ontslagen

Nu, een paar weken na alle opgestapelde ellende bij Telltale Games, zijn ook de laatste 25 medewerkers ontslagen. Er is nog niet veel duidelijkheid, maar we mogen er van uit gaan dat Telltale Games nu helemaal weg is.

Of we ooit nog de laatste twee episodes van The Walking Dead gaan spelen weten we niet, maar ik zou er niet op gaan wachten.

Tagged
Roel van Eeden
Gamer, vader, schrijver, dienstindeler bij Arriva, liefhebbende echtgenoot, in willekeurige volgorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.