Animal Crossing

Top 5 Nintendo Switch-games van 2020 waar we naar uit kijken

Nieuws

Nintendo doet goede zaken met hun Switch en ook voor dit jaar hebben we weer een aantal games waar we naar uit kijken. We hebben een top 5 gemaakt.

Bayonetta 3, Nintendo Switch

Bayonetta 3

Het is stil rondom het derde deel avontuur van de populaire heks. Toch zou het me niet verbazen als deze game ineens een releasedatum gaat krijgen. Alhoewel Platinum Games hun handen vol lijkt te hebben aan Babylon’s Fall verwacht ik de game toch wel in 2020.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons

De game werd helaas uitgesteld, maar komt op 20 maart dan eindelijk naar de Switch. In New Horizons kunnen spelers een heel eiland opbouwen. Daarmee kunnen ze van gevonden items zelf gereedschap maken en daarmee hun eigen meubels bouwen.

Metroid Prime 4

Metroid Prime trilogie?

Er wordt al tijden over een mogelijke remaster/ remake van de eerste drie games uit de Metroid Prime serie. Het vierde deel werd vorig jaar opnieuw ontwikkeld, maar dit keer door Retro Studios. Het zou toch de meest logische keuze zijn om deze trilogie in 2020 uit te brengen.

Breath of the Wild 2

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2?

Dit is meer hopen tegen beter weten in, maar er zijn geruchten die dit lijken te bevestigen. De opvolger van Breath of the Wild kan weleens dit jaar verschijnen. De game maakt immers gebruik van dezelfde wereld als het eerste deel en lijkt daardoor minder tijd nodig te hebben qua ontwikkeling.

Xenoblade Chronicles, Nintendo, Nintendo Switch

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Als er een game is die ik op de Wii U nog had willen spelen, is het Xenoblade Chronicles. Gelukkig krijgen we nog een kans met deze definitieve versie! De RPG scoorde destijds goed bij zowel de critici als de fans, dus dit wordt smullen!

Lekker speculeren

Nintendo is overigens nog best stil rondom de games die zij voor 2020 gaan brengen. Ik verwacht dat men ook ergens begin dit jaar nog even tijdens een Nintendo Direct wat games gaan aankondigen. Immers moet ook Nintendo alles op alles zetten met de komst van twee nieuwe consoles. Ze hebben het momentum nog goed weten te houden, mede dankzij de Switch Lite, maar nieuwe games zullen ervoor zorgen dat de console blijft verkopen.

Ik verwacht daarom dat ze in ieder geval een nieuwe Mario-game gaan onthullen. Ik durf niet te zeggen of het een nieuwe Mario Kart is of een nieuwe 3D game, maar er komt een nieuwe game met de loodgieter. Wat hopen jullie volgend jaar op de Nintendo Switch te zien? Laat het ons weten in de reacties.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.