Mario Kart Tour, Nintendo, mobile games

Nintendo stopt mogelijk voorlopig met mobile games

Nieuws

Volgens Bloomberg vallen de inkomsten uit mobile games bij Nintendo vies tegen en ziet het bedrijf er voorlopig vanaf om nieuwe games te maken.

Volgens de rapportage laat Nintendo de mobile games achterwege om volledig de focus op het succesvolle console gedeelte te richten.

Nintendo president heeft zelfs laten weten dat het bedrijf ‘niet zo zeer aan het kijken zijn of ze nieuwe applicaties op de mobiele markt wil brengen’. Dit zorgde een dag later ervoor dat de aandelen van Nintendo met 4% zakten.

Het bedrijf verwacht dan ook geen grote omzetten uit de mobiele sector te halen en zal alleen de huidige games blijven ondersteunen. DeNa, Nintendo’s partner qua mobiele games, laat ook al weten dat we voorlopig geen nieuwe games van hen hoeven te verwachten.

Nintendo besloot vijf jaar geleden om de stap naar mobile gaming te maken en heeft meerdere games uitgebracht. Echter wist geen enkele game iets schokkends teweeg te brengen. Zelfs in de afgelopen maanden, waarin de meeste mobiele games een verhoging qua omzet zagen door de lockdowns, zag Nintendo de omzet van haar mobiele games verminderen.

Daarnaast lukte het bedrijf niet bepaald om spelers te overtuigen met hun verkoopmodel. Zo vroegen ze bij Super Mario Run 10 euro om de volledige game te ontgrendelen. Bij Mario Kart (een free-to-play game) werd zelfs 5 euro per maand gevraagd om de 200cc classe te kunnen spelen.

Tagged
Joey Hasselbach
Hoofdredacteur en de ervaren rot in de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.