Nintendo, Nintendo Post E3 Event, Robert Buckert

Special: Nintendo Post E3 Event – Deel 1

Hands-on Previews Special

Op 27 en 28 juni organiseerde Nintendo een speciaal persevenement om games, die getoond waren op de E3, uitgebreider toe te lichten. Daarnaast kregen we de mogelijkheid om een aantal games al uit te proberen! Ik (Robert) was er namens Gamingnation bij om verslag te doen van deze dag.

Voor de gelegenheid had Nintendo de beschikking over een bioscoopzaal en een kleinere zaal van de Kineopolis in Utrecht. We startten met een presentatie waarin twee games werden besproken, namelijk Pokémon: Let’s Go Pikachu en Super Mario Party.

 

Pokémon: Let’s Go Pikachu

Voor degene die Nintendo niet zo hebben gevolgd de laatste tijd; Let’s Go Pikachu of Let’s Go Eevee zijn twee Pokémon games die teruggaan naar het allereerste verhaal. Echter zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan, zodat ook nieuwe spelers kunnen kennismaken met de serie. Het vangen van Pokémon lijkt in deze games bijvoorbeeld erg op het vangmechanisme uit Pokémon GO.

In de demo die we te zien kregen, was goed te zien hoe Nintendo probeert om zowel oude als nieuwe spelers aan te spreken. Viridian Forest voelde vertrouwd, maar tegelijkertijd heeft de game een prachtige 3D look gekregen om zo met de tijd mee te gaan. Een belangrijke verandering is dat Pokémons nu al van tevoren te zien zijn. Dus geen plotseling opduikende ratata’s meer; alles loopt of vliegt rond. Er wordt zelfs aangegeven of ze groot, klein, shiny, makkelijk vangbaar of moeilijk te vangen zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook gevechten met trainers. Deze gevechten leunen weer meer op de eigenschappen van de main serie. De animaties zijn echter wel een stuk realistischer, zo is goed het verschil te zien tussen de grootte van verschillende Pokémon.

Er zijn een hoop kleine aanpassingen gedaan om tegemoet te komen aan zowel fans van de anime series, de main series en Pokémon GO. Zo draagt onze main character Pikachu (of Eevee) altijd op zijn schouder. Lijkt het of de verhaallijn teruggrijpt op de allereerste Pokémon games en is het vangen van Pokémon geïnspireerd uit Pokémon GO.
Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee komen uit op 16 november

Super Mario Party

Super Mario Party

Daarna was het de beurt aan dé party game van Nintendo. Mario Party kent een lange geschiedenis die begint bij de Nintendo 64. Het doel was in het begin om individueel zoveel mogelijk sterren te verzamelen en anderen daarin dwars te liggen. Dit leidde geregeld tot spreekwoordelijke vechtpartijen. Helaas (vond ik) gooide Nintendo dit principe vanaf deel 9 om door iedereen in een karretje te laten zitten en de focus minder op sterren te leggen. Alle acties op het speelbord verdwenen en daarmee ook het strategische element.

In Super Mario Party keert de game terug naar de basis. Ieder voor zich, waarin het weer draait om de sterren. Dit was ook goed te zien in de demo die gespeeld werd. In dit geval was er wel gekozen voor een team modus, maar het lijkt me waarschijnlijk dat je het ook individueel tegen elkaar kunt opnemen. Het recept is verder weer hetzelfde; een rondje dobbelen op het spelbord gevolgd door een minigame. De minigames die we te zien kregen waren erg tof en hadden creatieve namen (slaparazzi bijvoorbeeld). In deze game was het doel om zo goed mogelijk te poseren voor een camera, terwijl je elkaar constant probeert weg te slaan.

Tot slot kregen we nog een speciale modus te zien; Toad’s Rec Room. Hierin zijn twee Nintendo Switch systemen nodig om een minigame te spelen. We kregen bijvoorbeeld een game te zien waarin tanks het tegen elkaar opnemen. Door twee Nintendo Switch systemen tegen elkaar aan te leggen, konden verschillende strijdvelden worden gemaakt. De tanks gingen naadloos van de ene naar de andere Switch wat tof was om te zien.

Veel om te vertellen

Nintendo heeft veel meer informatie gegeven over deze twee games dan ik had verwacht. De gameplay die getoond werd sprak tot de verbeelding. Er blijven nog genoeg vragen over, maar op belangrijke punten is te zien dat Nintendo veel werk steekt in de aankomende games. In deel 2 van deze special ga ik in op de games die wij als pers zelf mochten uitproberen. Denk hierbij aan Super Smash Bros, Killer Queen Black en Let’s Go Pikachu/Eevee!

Tagged
Robert Buckert
Gamer en muzikant sinds de N64. Nintendo consoles zijn mijn favoriet, maar ik heb ook een PS4 voor RPG exclusives zoals Uncharted, TLOU enzovoorts. Voor alles wat met Nintendo te maken heeft, ben je bij mij dus aan het juiste adres!
https://www.robertbuckert.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.