Nieuws

Wii U nu al ingehaald door de Nintendo Switch

Nintendo, nintendo switch, logo

Het heeft nog geen jaar geduurd, maar de Nintendo Switch heeft nu officieel meer verkocht dan de vorige console van Nintendo.

Nintendo, nintendo switch, sales

Verkoopcijfers liegen er niet om

Sinds de release van de Nintendo Switch in maart vorig jaar is de console bij de consument niet meer uit beeld geweest. Er was een constante stroom van goede games met onder andere grote knallers als Breath of the Wild, Mario Kart 8 en Super Mario Odyssey. In combinatie met een goede marketingcampagne heeft dit gezorgd voor de volgende hardware verkoopcijfers:
Switch hardware total: 14.86 miljoen
Switch software total: 52.57 miljoen

Ter vergelijking met Nintendo’s andere consoles:
3DS hardware total: 71.99 miljoen
3DS software total: 360.50 miljoen
Wii U hardware total: 13.56 miljoen
Wii U software total: 101.65 miljoen

De verwachting van Nintendo ligt op 15 miljoen verkochte consoles voor maart 2018. Zoals het er naar uitziet zullen deze cijfers zeker behaald worden.

Qua software verkopen heeft de Nintendo Switch nu al zeven games met meer dan 1 miljoen verkopen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild was een lange tijd de best verkochte game. Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering is echter bekend geworden dat de game is ingehaald door Mario Kart 8 en Super Mario Odyssey:
Super Mario Odyssey – 9.07 miljoen
Mario Kart 8 Deluxe – 7.33 miljoen
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 6.70 miljoen
Splatoon 2 – 4.91 miljoen
1-2 Switch – 1.88 miljoen
ARMS – 1.61 miljoen
Xenoblade Chronicles 2 – 1.06 miljoen

Concluderend kunnen we zeggen dat de Nintendo Switch in 2017 een succesvol jaar heeft gehad. Hoe denken jullie over 2018? Welke games zien jullie graag aangekondigd worden voor de console?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.