Nieuws

Werknemers van Riot Games staken wegens rechtszaak omtrent seksisme

Medewerkers van studio Riot Games – onder andere bekend van League of Legends – staken vandaag. Ze zijn het namelijk niet eens met de manier waarop het management om gaat met een rechtszaak die tegen hen is aangespannen wegens seksisme op de werkvloer.

De rechtszaak is aangespannen door voormalige en huidige medewerkers van Riot Games, nadat website Kotaku hier een aantal maanden geleden onderzoek naar had gedaan naar seksisme op de werkvloer. Vrouwen zouden in het bedrijf geen gelijke kansen krijgen en ook geen gelijk salaris ontvangen in vergelijking met hun mannelijke collega’s. Ook hebben medewerkers geklaagd over seksuele intimidatie en vergrijpen op de werkvloer bij de studio. De aanklacht draait om het feit dat Riot Games niet genoeg heeft gedaan om het seksisme te bestrijden.

Het bedrijf heeft hierop gereageerd door beroep te doen op de zogeheten ‘private arbitration’, wat in het contract wordt meegenomen als je bij Riot Games komt werken. Dit houdt in dat de medewerkers de zaak niet voor een rechter mogen slepen, maar dit moeten doen bij een ‘arbitrator’, een private partij die hier beslissingen over mag maken.Kortom: er mogen geen rechtszaken aangespannen worden tegen het bedrijf.

Wegens deze omstandigheden zijn een grote groep medewerkers van de studio de straat op gegaan om te staken. Het zou gaan om 100 van de 2500 medewerkers die Riot Games wereldwijd in dienst heeft. Het bedrijf heeft aangegeven dat er ‘geen consequenties zullen zijn voor degene die staken’, maar ook dat het bedrijf geen ‘veranderingen zal maken tijdens een rechtszaak’. Ze zeiden het volgende erover:

“As soon as active litigation is resolved, we will give all new Rioters the choice to opt-out of mandatory arbitration for individual sexual harassment and sexual assault claims. At that time, we will also commit to have a firm answer on potentially expanding the scope and extending this opt-out to all Rioters. We are working diligently to resolve all active litigation so that we can quickly take steps toward a solution.”

We zullen in de gaten houden hoe dit zal gaan ontwikkelen. Wordt vervolgd!

 

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.