Gears 5
Nieuws 3

Column-Nation: Veel kritiek op Gears 5

Gears 5 is pas een maand uit en er is nu al onwijs veel kritiek op het spel.

De Gears community is vooral woedend door de talloze bugs en glitches die het spel bevat, de prijzen die je moet betalen voor in game cosmetica en het gebrek aan nieuwe content sinds de release van het spel. Als The Coalition hier niet snel wat aan veranderd kan het rampzalige gevolgen hebben.

Gears 5 werd op de E3 2018 door The Coalition onthuld. In de maanden na de onthulling kwam er steeds meer nieuws over het spel. Onder andere dat het verhaal verder ging met Kait Diaz en niet meer met JD Fenix. De zoon van Marcus Fenix. Dit was een groot risico die The Coalition nam. Veel mensen waren hier enorm tegen en vonden dit geen stap in de goede richting. Maar, toen het spel uitkwam, bleek de campaign niet eens zo slecht te zijn. Veel mensen zagen het zelfs als een stap in de goede richting. Helaas werd al snel duidelijk hoeveel problemen het spel had.

Enorm veel spelers dienden namelijk klachten in over dat Gears 5 meerdere keren vast liep of dat het spel vaak progressie niet had opgeslagen waardoor spelers enorm veel uren voor niks hadden gespeeld. En dit was nog maar het begin. Spelers in Europa konden af en toe geen multiplayer spelen, omdat de servers het niet deden. Ook moesten pc-spelers soms tot wel een uur wachten voordat ze in een ranked potje zaten. Als ze dan uiteindelijk toch nog in een potje terecht kwamen, was de ping zo hoog dat het bijna onmogelijk was om nog te kunnen te spelen.

Daarnaast waren ook de prijzen die je moest betalen voor wapen skins, personages en bloodsprays niet om aan te zien. 1000 Iron  (10 euro) voor een personage. De prijzen voor wapen skins waren verschillend maar, als je een hele skinset wou kopen liepen de kosten op tot 60 euro. De kosten van bloodsprays waren ook rond de 7 euro per stuk. De community was woedend en had duidelijk gemaakt dat zulke prijzen niet in een spel hoorden waar je al 60 tot 80 euro voor betaalt.

The Coalition heeft behalve personage skins nog geen specifieke personage uitgebracht sinds het release van het spel. Veel fans wachten dan ook nog steeds op personages als de “Carmine brothers” of de beruchte “Onyx Guards”. Beide waren te zien in de campaign maar zijn nog niet beschikbaar in de multiplayer. Fans zijn dan ook woedend dat The Coalition nog geen nieuwe personages beschikbaar heeft gemaakt en alleen maar focust op variabele skinsdie al beschikbaar zijn in het spel.

The Coalition heeft wel beloofd nieuwe personages te gaan releasen in de maand van oktober. Ze zullen ook de prijzen van de store te gaan verminderen en bugs proberen te fixen. Het is nog niet zeker of dit alle problemen gaat oplossen. Maar een ding is wel zeker. Als The Coalition niet voldoet aan de eisen van de community, kan het erg verkeerd aflopen met het spel dat 2 maanden geleden nog zoveel potentie had.

GamesGames

3 Comments

 • Avatar
  Reply
  Taliban
  30, 10, 2019 7:36 pm

  Fakka abrar

 • Avatar
  Reply
  alex
  26, 10, 2019 4:47 pm

  waar kan ik dan een oplossing vinden voor de bugs+ een patch.
  laat het mij weten.

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   26, 10, 2019 7:54 pm

   Ze zijn druk bezig met patches, maar wanneer dit allemaal precies komt, is nog niet bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.