Nieuws 2

Ubisoft vindt het porten van games naar Google Stadia niet duur

Google Stadia Ubisoft Uplay+

Volgens Ubisoft is het porten van games naar Google Stadia niet duur. Grote kans dat ze het platform hun volledige steun gaat geven.

Google Stadia is nog op zoek naar uitgevers die volledige support geven aan hun streamingdienst voor games en heeft Ubisoft overtuigd.

In een gesprek met investeerders zouden CEO Yves Guillemot en CFO Frederick Duguet over Stadia hebben gesproken en noemde het werken aan het systeem een ‘goede investering’ voor het bedrijf. De kosten voor het porten van games zouden ‘niet zo hoog’ zijn en het behoort nu tot hun pijplijn.

Er zijn inmiddels al zes games van Ubisoft voor Stadia bevestigd en ook Uplay+ komt naar de dienst en Ubisoft blijft de service ondersteunen. Tot nu toe heeft men voornamelijk aan de huidige titels gewerkt, maar Guillemot heeft het ook over 2.0 games gehad. Waarschijnlijk zijn dat games voor de volgende generatie consoles. Deze zouden iets meer werk met zich meebrengen.

Google Stadia’s Founders Edition is vanaf 1 november verkrijgbaar. Hoe duur het allemaal gaat kosten, is nog niet bekend. Wel weten we dat de service net als een PlayStation Plus of Xbox Live Gold-abbonement werkt.

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  John
  22, 07, 2019 9:03 pm

  Als het niet duur zou zijn zouden alle ontwikkelaars en uitgevers in de rij staan, voorlopig alleen maar Ubisoft.

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   22, 07, 2019 9:10 pm

   Ja en wat dat betreft is Ubisoft toch wel een uitgever die nieuwe hardware/ platforms graag ondersteunt. Het siert ze wel, maar ben met Stadia nog een beetje huiverig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.