Nieuws

Ubisoft gaat gebruik maken van Silent Key Activation

Ubisoft lijkt de strijd aan te gaan met de grijze online game-key markt. Ze zullen geen game-keys meer verkopen aan online-winkels, maar gaan gebruik maken van Silent Key Activation.

Al jarenlang zijn game-keys online te verkrijgen via doorverkopers als Kinguin en G2A. Het gebeurd maar al te vaak dat deze keys met gestolen creditcards worden gekocht van de Ubisoft Store en vervolgens voor een lagere prijs worden verkocht. Om dit tegen te gaan, is Ubisoft in samenwerking gegaan met Genba Digital om de Silent Key Activation mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat Ubisoft geen keys meer verkoopt aan de consument, maar dat het spel automatisch aan jouw bibliotheek wordt toegevoegd als je het spel aanschaft via de Ubisoft Store. Het zou zo niet meer mogelijk moeten zijn voor doorverkopers om game-keys te verkopen van Ubisoft spellen. Als jij als online winkel Ubisoft game-keys wil verkopen, moet je gebruik maken van dit systeem. Websites als Fanatical en Chrono.gg maken hier al gebruik van.

Overigens is het nog maar de vraag of deze methode ook in europa van toepassing zal zijn. Volgens de Europese wetgeving moet software namelijk overdraagbaar zijn, wat met de Silent Key Activation niet het geval zal zijn.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.