Nieuws

Telltale Games wordt weer gestart

Het is bijna een jaar geleden dat Telltale Games gesloten werd. De assets van het bedrijf zijn echter onlangs gekocht door LCG Entertainment, die een doorstart gaat maken.

Dit wil zeggen dat de studio in een iets andere vorm een terugkeer gaat maken. Niet alleen zal LCG de verkooprechten hebben op hun bestaande games, ook zullen ze nieuwe spellen gaan maken. Ontwikkelaars Jamie Ottilie en Brian Waddle zullen de nieuwe studiohoofden worden. Veel ex-werknemers van de studio zullen ook contracten aangeboden krijgen. Het is echter nog maar de vraag hoeveel oud werknemers deze zullen accepteren.

Volgens Ottilie zal de studio klein beginnen en zich vooral richten op het maken van ontwikkeltools. Toch is het goed nieuws voor de reeksen waar Telltale nog steeds de rechten van heeft. Denk hierbij aan The Wolf Among Us en Batman. De eerstgenoemde had zelfs een tweede seizoen in de maak voordat de studio haar deuren sloot.

Echter zullen we twee bekende Telltale-reeksen niet terugzien, aangezien de rechten inmiddels zijn verkocht. Het gaat hier om The Walking Dead, gekocht door Skybound, en Stranger Things, gekocht door Netflix. Zijn jullie blij met dit nieuws? En zijn er bepaalde reeksen die jullie graag terug willen zien?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.