Nieuws

Telltale Games sluit haar deuren

De ontwikkelaar van onder andere de verhaalgames van The Walking Dead en Batman stopt.

Via onder andere Twitter heeft Telltale Games een officiële statement de wereld in gestuurd die vertelt dat zij de moeilijke beslissing hebben genomen en te moeten stoppen na “een ongelooflijk moeilijk jaar”. Het grootste deel van de medewerkers zijn vanmorgen ontslagen, een klein groepje van 25 man blijft om de verplichtingen en beloftes die Telltale heeft gemaakt uit te laten komen. CEO Pete Hawley heeft de volgende statement gegeven:

“Het is een ongelooflijk moeilijk jaar voor Telltale geweest als bedrijf die een nieuwe weg inslaat. Jammer genoeg hebben we niet de tijd om daar proberen te komen. We hebben dit jaar een paar van onze beste content uitgegeven en hebben een overweldigende dosis positieve feedback gekregen, maar uiteindelijk heeft dat zich niet vertaald in de verkoopcijfers. Met pijn in het hart zijn we vandaag onze vrienden vertrekken om onze tak van het verhaal vertellen te verspreiden over de games industrie.”

In de komende weken zal Telltale meer informatie verstrekken omtrent de games die nog in de planning zijn zoals Telltale’s The Walking Dead Final Season die dinsdag zijn tweede episode krijgt.

Telltale is de ontwikkelaar van een grote reeks ‘Telltale’ games, waaronder: The Wolf Among Us, Telltale’s The Walking Dead season 1 t/m 4, Telltale’s Batman, The Guardians of the Galaxy, Tales of the Borderlands, Mincraft Storymode en nog veel meer. Zij hebben altijd een comicbook stijl in de games en de unieke keuzes die je moet maken wat de afloop en de samenstelling van het verhaal beïnvloed. Het sluiten van Telltale is een gemis in de gamewereld.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.