Nieuws

‘Super Smash Bros Melee was te technisch’ volgens director

Super Smash Bros Ultimate

Nintendo ziet het niet zitten om van Super Smash Bros een eSports te gaan maken. Zij kiezen er liever voor om een “toegankelijkere game” te maken dan dat spelers de game spelen puur en alleen voor het geld.

Dit is een opmerkelijke zet, aangezien Super Smash Bros Melee al de eerste tekenen van competitieve gameplay liet zien. Echter koos Nintendo daarna voor toegankelijkheid. In een interview met Washington Post laat Sakurai weten dat Nintendo ook die directie aanblijft houden.

“De filosofie achter eSports staat niet gelijk aan die van Nintendo’s, aangezien sommige gamers spelen voor het geld. Het komt er op geen gegeven moment op neer dat spelers het spelen voor het geld en dat ligt niet in lijn met Nintendo’s visie over hoe games zouden moeten worden.”

Alhoewel Nintendo niet reageerde op het interview, liet Reggie Fils-Aime al eens doorschemeren dat het bedrijf hoopt dat Super Smash Bros Ultimate meedingt in de wereld van de tournament games. Echter laat Sakurai weten dat de nieuwe Super Smash Bros niet zo technisch wordt als Melee.

Het ziet er dus naar uit dat Ultimate de balans gaat zoeken. De game speelt sneller dan diens voorganger, maar heeft blijkbaar minder geavanceerde acties. We zullen op 7 december merken of dit een goede impact heeft op de game of niet. Gaan jullie Super Smash Bros Ultimate in huis halen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.