Nieuws

Super Mario Maker 2 Direct – Overzicht

Super Mario Maker 2, Nintendo Direct, Nintendo Switch

Vannacht zond Nintendo een speciale Nintendo Direct uit over Super Mario Maker 2. Wat zijn we te weten gekomen?

Verder bouwen op een sterke fundering

Super Mario Maker 2 heeft zich goed laten zien in deze livestream. Er zijn nieuwe modi, nieuwe elementen en een uitgebreid online-gedeelte. Hoewel het eerste van de Wii U als basis is genomen, heeft dit tweede deel genoeg origineels in zich.

Nintendo start met het uitleggen van de basis. Als kennismaking voor nieuwe spelers of als verfrissing voor de ervaren spelers. In dit korte gedeelte is al goed te zien hoeveel er mogelijk is in Super Mario Maker 2. We zijn er echter nog lang niet, want dit niet voor niets het tweede deel in de serie.

Wat is er nieuw?

Om levels nog uitdagender te maken, heeft Nintendo een aantal extra spelelementen toegevoegd. Denk aan de boze zon, het gebruik van hellingen of een grijpkraan. Verder kan water worden aangepast in hoogte en snelheid, zijn er verticale levels en beschikt dit tweede deel over veel meer geluidseffecten. De componist van de originele Mario games, Koji Kondo, heeft de nieuwe muziek en effecten gemaakt. Dankzij het co-op principe van de Nintendo Switch, is het ook mogelijk om levels samen te maken. Vooralsnog ziet dit er best wel chaotisch uit, maar tegelijkertijd is dit wel een goede manier om vriendschappen op de proef te stellen.

Er zijn verder nieuwe thema’s bijgekomen, zoals het bos, de lucht of de woestijn. Nieuw aan de thema’s is het kunnen wisselen van dag en nacht. Zodra Mario de maan aanraakt, verandert het level van dag naar nacht. In de nacht heeft elk thema een ander effect. Zwevende Goomba’s, een omgekeerde wereld en nog veel meer.

In Super Mario Maker 2 is de stijl van Super Mario 3D World te gebruiken. In het eerste deel kon dit nog niet. Vanwege de afwijkende stijl in vergelijking met bijvoorbeeld Super Mario Bros of New Super Mario Bros WiiU kan tijdens het level ontwerpen niet worden gewisseld naar een andere stijl. Er zijn namelijk heel veel unieke toepassingen die niet in andere stijlen overgezet kunnen worden. Denk aan de warpbuizen of Kat-Mario.

Super Mario Maker 2, Co-op, Nintendo, Nintendo Switch

Singleplayer

Nintendo heeft ook in Super Mario Maker 2 gedacht aan een verhaalmodus. Het kasteel van Peach moet opnieuw worden opgebouwd. Door genoeg munten te verzamelen, kan Mario aan de slag. Er zijn 100 levels beschikbaar die zijn ontworpen door professionals. Het spelen van deze levels werkt meteen als een soort inspiratiebron.

Online

Het online gedeelte heeft veel weg van de Wii U-versie. Toch zijn er wel een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het zoeken naar levels is bijvoorbeeld uitgebreid met meer zoektermen. Spelers kunnen nu meer en makkelijker reageren op levels en favorieten kunnen worden gedownload om offline te kunnen spelen. Daarnaast is het nu mogelijk om met vier Nintendo Switch systemen online te spelen in verschillende modi.

Hiermee sloot Nintendo de gameplay af en eindigde met een nieuw soort aanbieding. Nintendo Switch Online leden kunnen twee gamevouchers kopen voor 99 euro. Daarmee kun je, bij een goede deal, 30,98 euro besparen. De vouchers kunnen alleen worden gekocht in de Nintendo eShop en is exclusief voor Nintendo Switch Online leden.

Overtuigd om Super Mario Maker 2 te gaan halen? Bekijk de volledige direct hier:

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.