Nieuws

Steam: betalen met bitcoin niet meer mogelijk

Betalen met Bitcoin is vanaf nu niet meer mogelijk bij Steam. Valve Software stopt met de ondersteuning van de cyptocurrency, omdat de koers van Bitcoin te snel en onvoorspelbaar beweegt. Ook de inmiddels hoge transactiekosten, die bij elke aankoop of verrekening komen kijken, spelen een rol bij het schrappen van de Bitcoin als betaalmiddel.

Mensen die Bitcoin ‘mijnen’ worden hiertoe aangespoord met kleine bonusjes; ze krijgen een bepaald bedrag voor het plaatsen van een transactie in de blockchain, de datastructuur van de Bitcoin. Toen Valve begon met het accepteren van Bitcoin-betalingen bedroeg die bonus zo’n twintig cent, maar door de enorme stijging in waarde en het aantal Bitcoin-gebruikers ligt die bonus nu op twintig euro. Dit omdat een Bitcoin-mijner normaal gesproken voor een transactie kiest die hem een hogere bonus zal opleveren.

Steam

Prijsverandering

Als je die twintig euro transactiekosten dan voor lief neemt, is het nog maar de vraag of de transactie op tijd verwerkt wordt. De Bitcoin schommelt namelijk enorm in waarde en het netwerk dat Bitcoin moet ondersteunen is helemaal niet gemaakt voor een belasting die nu plaatsvindt. De transactie kan dus vaak niet voor de verandering van de koers doorgevoerd worden, waardoor de prijzen van de games niet meer kloppen.

Vicieuze cirkel

Het kost Valve veel mee geld om bedragen terug te laten boeken of  bij te vragen, omdat natuurlijk bij elke transactie die bonus weer komt kijken. Het geheel is dus een soort vicieuze cirkel waar Valve nu helemaal klaar mee is. In de toekomst gaat Valve evalueren of de Bitcoin misschien terug kan keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.