Nieuws

Steam-bèta update vriendenlijst en chatten

Steam

De nieuwe versie van Steam, die momenteel in bèta is, brengt een aantal leuke veranderingen met zich mee.

De update brengt vooral een hoop nieuws naar het sociale aspect van Steam. Onder andere de vriendenlijst en de manier van chatten wordt stevig aangepakt:

Vriendenlijst:

Vriendenlijsten zijn nu te personaliseren. Je kan makkelijker favorieten toevoegen, door ze simpelweg naar het ‘favorieten’ kopje te verslepen. Het is ook mogelijk om nu per spel je vrienden te groeperen en om te zien wat ze precies aan het doen zijn (eg. welke map, in het menu of welke modus).  Mochten je vrienden in een party zitten, dan is ook dit goed zichtbaar. Makkelijk om te zien of je dus kan mee spelen!

Groepen:

Je kan nu ook onwijs makkelijk een groep-chat aanmaken. Open een chat met iemand en sleep een andere makker simpelweg naar het chatvenster, waarna hij/zij direct is toegevoegd. Binnen de groepen heb je de mogelijkheid om kanalen toe te voegen en permissies aan te passen.

Chat venster:

Het chat venster heeft zowel een grafische als een inhoudelijk update gekregen. Het ziet er wel strakker uit nu, maar doet ergens ook wel denken aan Discord. Naast het makkelijker aanmaken van groepsgesprekken is het nu ook mogelijk om GIF’s, filmpjes en andere URL’s met voorbeeld te delen in een chat. Het ‘voice-chat’ gedeelte is ook volledig op de schop genomen om een zo soepel mogelijke ervaring te creëren voor spelers.

Bekijk de gehele blog hier. Er staat nog veel meer informatie in en middels korte GIF’s laten ze alles duidelijk zien.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.