Nieuws

Square Enix stopt niet totdat alle oudere games online beschikbaar zijn

Final Fantasy 8

De remakes van Square Enix werden om je oren gegooid de afgelopen tijd. Hoewel het niet te verwachten valt dat elke game dezelfde make-over krijgt als een Final Fantasy 7 Remake of Final Fantasy 8 Remaster wil de uitgever het makkelijker maken om oudere spellen te spelen.

De CEO Yosuke Matsuda heeft laten weten aan Game Informer dat het bedrijf steeds aanvragen krijgt voor het opnieuw uitbrengen van oudere titels.

“Voor zover onze grote titels gaan zijn er verschillende manieren om ze nog steeds te spelen. Voor de klassieke games die je misschien hebt gespeeld op de NES, zijn we nog hard mee bezig om ze beschikbaar te maken voor huidige consoles. We hebben pas geleden een project gestart die zichzelf hiermee bezig houdt.”

Matsuda heeft ook onthuld dat er misschien een dienst komt waar je alle oude titels kan spelen, hoe dit eruit gaat zien is nog niet zeker. Het zou kunnen dat de games te streamen zijn of te downloaden via een abonnement.
Het compleet maken van de catalogus is niet altijd even makkelijk laat Yosuke Matsuda weten, vooral voor de oudere titels van Square Enix. Dit is omdat van sommige titels de source code in de loop van de tijd kwijt zijn geraakt, doordat vroeger de game toen de games uitgebracht werden deze codes niet bewaard bleven.

Matsuda heeft niet verteld om welke titels dit precies gaat, maar heeft wel laten zien tot hoever ze willen gaan om de code terug te kijken. In één geval had een ontwikkelaar, die het bedrijf verlaten heeft, de code op zijn PC staat. Gelukkig heeft Square Enix de code terug gevonden en nieuw leven ingeblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.