Nieuws

Square Enix komt met een grote game in volgend fiscaal jaar

Final Fantasy VII Remake Square Enix

Square Enix heeft een grote game in de planning staan voor fiscaal jaar 2020. Dat is wel te merken aan hun financiële verwachting voor die periode.

De uitgever onthulde dit nieuwtje tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers en de rest van het fiscale jaar (tot en met 31 december).

In het bericht laat Square Enix weten dat alhoewel Just Cause 4 en Shadow of the Tomb Raider voor een boost in de verkopen zorgden, zij niet aan de verwachtingen konden voldoen. Echter hoopt de uitgever met Just Cause 4 nog meer interesse te vergaren door nieuwe updates en ‘nieuwe initiatieven’.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren er van Just Cause 4 verkocht/ verscheept zijn, maar van Shadow of the Tomb Raider zijn er 4,12 miljoen exemplaren verscheept. De game had het voornamelijk tijdens de lancering erg zwaar.

In hetzelfde rapport voorspelt de uitgever ook de inkomsten voor het komende fiscale jaar en daarin verwachten ze een record omzet te behalen. Ze wilden niet precies zeggen waardoor het zou komen, maar er wordt voor de komende E3 nog iets aangekondigd. Het bedrijf gaat er in ieder geval alles op alles zetten om de game niet meer heel lang naar de aankondiging uit te laten komen. De game in kwestie staat gepland voor Q3 2020, maar zal heel misschien pas in 2020 kunnen verschijnen.

Een van de mogelijke kandidaten is natuurlijk Final Fantasy VII Remake. Die game werd tijdens de E3 van 2015 aangekondigd, maar sindsdien is het behoorlijk stil rondom de game. Dat had voornamelijk te maken met de ontwikkeling van Kingdom Hearts 3, maar aangezien die in de winkels ligt, lijkt de weg voor de remake helemaal vrij te zijn.

Mocht deze game het niet zijn, heeft de uitgever ook nog The Avengers Project in ontwikkeling bij Crystal Dynamics. Echter is daarover nog te weinig bekend over, maar het zou natuurlijk wel vet zijn als we die game al snel kunnen spelen.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.