Nieuws

‘Sony’s first party ontwikkelaars leggen de focus op PlayStation 5’

PS5 PlayStation 5

Er wordt al een aantal maanden gespeculeerd en gesproken over de volgende generatie consoles. Volgens geruchten heeft Sony de focus volledig op games voor de PlayStation 5 gelegd.

Het is al een tijd niet meer een geheim dat Sony bezig is met de PlayStation 5. Kenichiro Yoshida bevestigde eind vorig jaar al dat next-gen hardware “noodzakelijk” is. Ook wordt er al bijna een jaar gespeculeerd dat er al dev-kits van de opvolger van de PlayStation 4 bij de ontwikkelaars aanwezig zijn.

Volgens Daniel Ahmad, analist van Niko Partners, zijn nagenoeg alle first party ontwikkelaars van Sony bezig met ontwikkelen van games voor de nieuwe PlayStation. Over het algemeen geeft hij juiste informatie, aangezien hij deze vaak intern bij bedrijven weet te ontfutselen.

Volgens Ahmad werkt Sony aan nieuwe games van bestaande IP, waarvan eigenlijk een release voor de PlayStation 4 werd verwacht. Deze studios zouden nu bezig zijn om deze game cross-gen te laten verschijnen of gewoon alleen next-gen. Hij wilde echter nergens specifiek op ingaan en aangezien Sony niet aanwezig is tijdens de E3 kan het nog wel even duren voordat we hier iets over horen.

We zijn benieuwd welke games er hiermee bedoeld wordt. Van Death Stranding, The Last of Us: Part II en Ghost of Tsushima is nog maar weinig bekend. Sterker nog we weten niet eens in welk jaar ze gaan verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.