Nieuws

Sony wil nieuwe studios kopen voor PlayStation 5

Sony E3 PlayStation 5 E3 2020

Sony weet dat het nu belangrijker dan ooit is om met exclusieve content te komen. Daarom kijkt het bedrijf naar mogelijke overnames voor games voor de PlayStation 5.

Het bedrijf bevestigt, middels Jim Ryan aan Nikkei dat het bedrijf meer studio’s wil overnemen als voorbereiding op de PlayStation 5. Eerder werd al bekend dat Sony de focus bij die console gaat leggen op ‘hardcore gamers en AAA-games’. Zo ziet het bedrijf in dat het nu ‘nog belangrijker dan ooit is’ om met content te komen. Helemaal door de nieuwe concurrentie in de vorm van Google Stadia, dat gemakkelijke toegang geeft tot een grote bibliotheek aan games.

Bovendien is Google Stadia niet de enige concurrent qua streaming. Amazon is bezig met een soortgelijke dienst, Apple komt dit jaar met Apple Arcade en Microsoft is druk bezig met ProjectXCloud.

We zijn benieuwd welke teams Sony op het oog heeft. Zo lijkt Insomniac Games een goede kandidaat, aangezien zij in het verleden ook al het een en ander voor Sony heeft betekend. Wellicht dat ze ook gaan investeren in de huidige studio’s en die eventueel uitbreiden? De tijd zal het ons leren!

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.