Nieuws

Sony wil graag meer succes hebben met multiplayer games

Shuhei Yoshida Sony

Sony staat over het algemeen niet bekend om hun multiplayer games. De platformhouder knalt er de laatste tijd wel een hoop (geweldige) singleplayer games uit, maar zou ook graag wat meer met multiplayer willen doen.

Zo laat Shuhei Yoshida (president van Sony Worldwide Studios) vandaag weten tijdens Develop:Brighton. De platformhouder weet dat ze met games als God of War, Uncharted, The Last of Us en Detroit Become Human een mooie portfolio aan singleplayer games heeft.

Ondanks dat sommige van hun games een multiplayer bevat, zijn er al een tijdje geen games meer verschenen waarin daar volledig op gefocust wordt. De studios zijn niet bewust bezig met alleen maar singleplayer games, maar dit is wel hetgeen zij het beste in zijn, aldus Yoshida. Zij mogen van het bedrijf hun hart volgen en niet alleen wat er op dat moment veel gespeeld wordt.

We zijn benieuwd hoe Sony denkt een gat in deze markt te kunnen vinden. Inmiddels zijn er al tal van online games die erg populair zijn. Zo trachtte Sony het met Mag (een online shooter met 100 spelers) een poging, maar die slaagde destijds niet. Wellicht dat ze bij de volgende generatie consoles wel een game hebben die dit succes kan bedingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.