Nieuws

Sony geeft meer uitleg over afwezigheid E3 2019

Sony Shawn Layden

Volgens PlayStation baas Shawn Layden is de E3 niet zo relevant meer, voornamelijk omdat deze niet meer met zijn tijd meegaat.

Sony verraste vriend en vijand vorig jaar door hun afwezigheid op de komende E3 aan te kondigen. Het zorgde voor veel onrust bij de aandeelhouders van het bedrijf, maar Shawn Layden legt nu aan CNet uit waarom dat zo is.

Volgens Layden was de beurs oorspronkelijk een handelsbeurs waar retailers hun aankopen voor de feestdagen konden inslaan. Daarnaast schreven wat journalisten over de games en hardware die er getoond werd. Tegenwoordig is dit plaatje heel anders en wordt er nagenoeg geen handel meer gedreven en bovendien zou dit in juni al veel te laat zijn.

Daarom komt Sony in februari met een eigen event genaamd ‘Destination PlayStation’. Daar zal Sony’s ‘verhaal van het jaar’ verteld worden en zullen retailers en third party partners aanwezig zijn.

Layden vindt dat de organisatie achter de E3 ervoor moet zorgen dat de E3 met zijn tijd meegaat. “De wereld is immers al behoorlijk verandert, maar de beurs eigenlijk niet echt”. Bovendien hebben fans vaak grote verwachtingen van de beurs, voornamelijk rondom grote aankondigingen en dat sluit nu niet aan met Sony’s strategie.

Het liefst ziet de PlayStation-baas dat de E3 meer als ComicCon wordt, waar fans nog dichterbij de ontwikkelaars van hun favoriete games kunnen komen. Vinden jullie dat de E3 ook niet toe is aan een update? Of vinden jullie het goed zoals hij nu is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.