Nieuws 2

Scalebound geannuleerd; Platinum en Microsoft scheidden wegen

Scalebound

Na een ontwikkelingstijd van vier jaar hebben Microsoft en Platinum Games besloten de stekker uit Scalebound te trekken.

Scalebound

Ontwikkeling Scalebound werd eind vorig jaar al stopgezet

Nadat een aantal sites, waaronder Eurogamer, meldden dat de ontwikkeling van de actie-RPG van Scalebound was stopgezet, kwam Microsoft met een bevestiging.

Het bedrijf verklaarde aan IGN:

“Na zorgvuldig beraad, heeft Microsoft Studio besloten om de productie van Scalebound te stoppen. We werken hard aan een geweldige lineup games voor dit jaar. Daaronder zitten games als Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves en nog veel meer.

Het lijkt erop dat Platinum Games het niet voor elkaar kreeg met de actie-RPG en in een “development hell” terecht kwam. De werkdruk lag zo hoog dat sommige excutives werden gedwongen om een maand vrij te nemen van dit project. Helaas heeft dit allemaal niet mogen baten.

We vinden het jammer om te horen dat deze game geannulleerd is. Tijdens de Gamescom van afgelopen jaar mochten we de game nog aanschouwen en waren redelijk onder de indruk van de actie RPG. Wat vinden jullie van deze keuze van Microsoft?

2 Comments

 • Avatar
  Reply
  Johan van den Brink
  13, 01, 2017 10:00 pm

  ik vind het echt jammer. had serieus interesse in de game. hoop stiekem dat iemand het oppakt en alsnog uitbrengt.

  • Joey Hasselbach
   Reply
   Joey Hasselbach
   17, 01, 2017 12:54 pm

   ja het had inderdaad wel erg veel potentie. Maar misschien dat het gewoon geen goed geheel kon krijgen of iets. We zullen het helaas nooit weten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.