Nieuws

Ruim 32 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht

Nintendo Switch

Nintendo blijft het goed presteren dankzij de populariteit van de Nintendo Switch. Sinds de release van de console en eind vorig jaar zijn er 32 miljoen exemplaren van de console over de toonbank gevlogen.

Op 31 december 2018 waren er 32,27 miljoen Nintendo Switch consoles verkocht. Daarmee komt het net te kort om de verkopen van de Nintendo 64 te evenaren, maar het heeft inmiddels wel de verkopen van de Gamecube ruimschoots gepasseerd. De Wii U verkopen werden begin vorig jaar al ingehaald. We zijn benieuwd of de nieuwste console van Nintendo het succes van de Wii kan evenaren (101,63 miljoen verkochte exemplaren).

De console wist afgelopen jaar in de VS voor veel reuring te zorgen. Het was daar niet alleen de best verkopende console van vorig jaar (zowel exemplaren als in geld) ook het najaar domineerde de hybride console de verkopen, mede dankzij de releases van Pokémon Let’s Go en Super Smash Bros Ultimate.

Ook gaf de platformhouder te weten welke games er goed scoorde op hun console. Zo blijkt Super Smash Bros Ultimate de snelst verkopende game in de geschiedenis van het bedrijf te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.