Nieuws Reviews

Review: Blood and Truth

PSVR

Met Firewall: Zero Hour nog fris in het geheugen komt de volgende shooter naar de VR. Weet Blood and Truth ook te overtuigen? Of is het toch een stapje terug?

Flinterdun verhaal, veel actie

Blood and Truth is een echt actiegame en dat is aan alles te merken. Het verhaal is namelijk niet erg uitgebreid, maar net lang genoeg om je te boeien. In de game speel je namelijk Ryan Marks, een soldaat van een elite eenheid. Die door omstandigheden terug naar huis moet en ziet hoe zijn familie last krijgt van de Londense maffia.

De game is ontwikkeld door SIE London Studio, dat ook The London Heist werkte voor PlayStation VR Worlds en The Getaway voor de PlayStation 2. Kortom ze hebben genoeg ervaring met London en ook met de VR-bril van Sony. Alles lijkt erop dat het de goede instrumenten zijn voor een echte knaller..

Blood and Truth

Gebrek bij hardware

Echter is het helaas niet zo, want de game heeft jammer genoeg te veel te lijden onder de gebreken van de VR-bril en de PlayStation Move-controllers. De besturing werkt redelijk, want je stuurt als het ware met je hoofd. Je kijkt naar een punt waar je heen wilt en met een druk op de knop zal je daar dan ook uiteindelijk komen. Het geeft dus niet zo veel vrijheid als Firewall: Zero Hour, maar voorkomt dat sommige misselijk worden tijdens het spelen.

Met het spelen met de Move-controllers zul je merken dat het allemaal niet zo soepel verloopt als je zou hopen. Het herladen gebeurd namelijk door daadwerkelijk ammunitie uit je buidel te pakken en deze in je wapen te schuiven. Als je twee wapens draagt, zul je dus bijvoorbeeld met je linkerhand de rechter wapen moeten herladen.

Alleen werkt dit soms voor geen meter, lukt het niet om de ammunitie te pakken of de kogels in je wapen te drukken. In het begin zien de bewegingen er nog melig uit, maar tijdens een heftige shoot-out kan dit wel voor frustratie zorgen. Het is iets wat we de game niet kwalijk kunnen nemen, want het ligt puur aan de registratie van de headset, maar is wel iets wat je in gedachten moet houden als je van plan bent deze game in huis te halen.

Blood and Truth

Deze fout registraties van de bewegingen zorgen namelijk ook voor de nodige irritatie tijdens het schieten. Zo komt het geregeld voor dat je niet goed kunt mikken, omdat je wapen niet goed in een lijn licht met je kijkvlak. Het is zo jammer voor deze game, maar wel iets waar je mee moet kunnen leven.

Ondanks alles toch positief

Blood and Truth is ondanks eerdergenoemde dingen wel zeker een leuk spel om te spelen. Naast vele knalfestijnen is er ook ruimte voor afwisseling. Zo moet je elektriciteitskastjes en bedieningspanelen open om met het juiste gereedschap kabeltjes door te knippen en schakels om te zetten, langs muren klimmen om verder te komen of zelfs explosies plaatsen.

Jammer genoeg houdt de game naar 5 uur op en is er nog wel enigszins een replay-mogelijkheid, maar dat is puur als je ervan houdt om bepaalde voorwerpen te zoeken. Voor de prijs van 40 euro is de game gevoelsmatig net iets te duur, maar gun je het de ontwikkelaar toch wel. Vooral doordat ze met mindere hardware toch een vermakelijke shooter heeft weten neer te zetten.

Blood and Truth

 

Blood and Truth VRUitgever: Sony
Ontwikkelaar: SIE London
Releasedatum: 28 mei 2019
Platforms: Playstation VR
Gespeeld op: Playstation VR

Vermakelijke VR-shooter

Helaas weet Blood and Truth het niveau van Firewall: Zero Hour niet te evenaren, maar is het niet zo dat het geen leuk spel is om te spelen. Als je eenmaal gewend raakt aan de soms wat tegenwerkende besturing, zul je een leuke knalfuif beleven!

7.2
Gameplay:
7.5
Verhaal:
8.6
Replaywaarde:
6
Algehele presentatie:
6.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.