Nieuws

Red Dead Online beta krijgt over twee weken een update

Red Dead Online multiplayer

Rockstar laat weten dat de Red Dead Online beta over twee weken een update krijgt. Daar zullen een hoop spelers al op aan het wachten zijn.

De update, die op 26 februari verschijnt, zorgt er namelijk voor dat spelers niet meer overal op de kaart te zien zijn. Pas als een andere speler zich binnen 150 meter van jou bevindt, zal deze zichtbaar zijn op de mini-map. Wanneer een speler een wapen gebruikt, zal diegene ook op een (iets) grotere afstand zichtbaar zijn.

Rockstar wil hiermee voorkomen dat ‘explosieve’ spelers andere constant blijven opjagen. Ook zullen deze agressieve spelers meer zichtbaar worden naarmate zij zich slechter gaan gedragen. Dit gebeurd door middel van hun ‘stip’ op de kaart, die van kleur verandert na elke slechte daad die zij plegen.

Ook kunnen groepjes cowboys een ‘parley’ indienen of juist een ‘Fued’, waardoor een gevecht tot een mini Team Deathmatch in Free Roam kan leiden. Uiteraard zullen deelnemers ook worden beloond als zij een tegenstander ombrengen.

Premiejagers

Daarnaast zullen spelers die een hoge premie boven hun hoofd hebben, moeten uitkijken voor de NPC Bounty Hunters. Zij zullen namelijk op jacht gaan en hun beloning proberen te innen.

Ook zal crimineel gedrag bestraft gaan worden, maar zal dit wel gebeuren op basis van de ernst van de daden. Zo krijgen spelers die andere spelers omleggen een hogere premie boven het hoofd dan spelers die bijvoorbeeld een dorp terroriseren of een dier mishandelen, wanneer dit door een getuige wordt gemeld. Zo wordt je honor-balk alleen verlaagd wanneer je bijvoorbeeld voorwerpen jat.

Hoe hoger je premie hoe meer Bounty Hunters je willen jagen en des te moeilijker het wordt om ervan te ontsnappen, aldus de Newswire van Rockstar.

Dagelijkse uitdagingen

Ook zullen er vanaf 26 februari dagelijkse uitdagingen naar Red Dead Online komen. Zo zullen spelers op zoek moeten naar kruiden, items moeten verkopen bij een Fence, dieren jagen en vellen, hideouts moeten ruimen en zo nog meer dingen kunnen doen om extra XP en ‘Golden Nuggets’ te verdienen.

Daarnaast belooft Rockstar ook meer manieren om extra XP te verdienen en motiveert de ontwikkelaar om in een Posse te gaan. Hiermee verdien je namelijk extra XP in Free Roam missies en events. Als je deze week in een Posse gaat, krijg je twee keer zo veel XP en volgende week zul je op alle activiteiten 20% extra XP verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.