Nieuws

Randy Pitchford aangeklaagd door ex-advocaat Gearbox Software

Gearbox Pitchford

Gearbox en diens CEO, Randy Pitchford, worden door diens voormalig advocaat aangeklaagd. Er zou door Pitchford flink wat geld achterover gedrukt zijn.

Deze aanklacht is een reactie op eentje die de studio eerder al tegen Wade Callender had ingediend. De advocaat zou geld bij de ontwikkelaar hebben geleend, maar nooit terugbetaald hebben.

Kotaku meldt dat Callender de aanklacht indient omdat hij wel degelijk 12 miljoen dollar heeft overgemaakt. Echter moest dit volgens hem naar Pitchford Entertainment Media Magic worden overgeboekt en was dit een ‘bonus voor Pitchford’. Eigenlijk had dit bedrag naar de ontwikkelaar gemoeten voor de werknemers en om in de nieuwe Borderlands te steken.

Ook claimt de advocaat dat er in 2014 een USB-apparaat is kwijtgeraakt door Pitchford waar, naast belangrijke documentatie, ook kinderporno op moet staan. Hij is ervan overtuigd dat de CEO van Gearbox feesten organiseerde waar volwassen mannen zich blootgaven aan minderjarigen.

Zowel Gearbox als Randy Pitchford hebben gereageerd op de aanklacht en vinden de reactie van de advocaat nergens op slaan en dat het om een reactie gaat van een verbitterde voormalig medewerker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.