Nieuws

PS4 & Gaikai streamservices heten voortaan PlayStation Now

Sony heeft tijdens de CES laten weten dat de cloudservices van Gaikai voortaan door het leven zullen gaan als PlayStation Now. Men gaf daarnaast ook nog wat details over de service die vanaf deze zomer in de VS verkrijgbaar zullen zijn.
Het nieuws volgt nadat Twitch bekendmaakte dat 20% van al hun game-streams binnenkomen via de PlayStation 4 en Sony die meldde dat er 4,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 over de toonbank zijn gevlogen.

Op het PS Blog meldt Sony dat PS Now er uiteindelijk voor gaat zorgen dat je PlayStation 3-titels op je PS4 kunt streamen. Op een later tijdstip zal dit ook voor de PS Vita mogelijk worden.
De service zal overigens al geïnstalleerd staan op Sony’s Bravia TV, die dit jaar in de winkels komen te liggen. Uiteindelijk wil men dat het ook mogelijk is voor producten die niet van Sony zijn, maar wel gebruik maken van een internetverbinding.

Tijdens de CES liet Andrew House weten dat PlayStation Now vergelijkbaar is met film-streamdiensten als Netflix. Je haalt als het ware de game van de cloud en kunt hem op elke PS4 of Vita spelen, zodra je op je eigen account van Sony Entertainment Network bent ingelogd.

Overigens zal je save data van console op andere console/handheld/(mobiele) apparaat worden meegenomen. Het is zelfs mogelijk om je game op het ene apparaat te pauzeren om er vervolgens op het andere apparaat mee verder te gaan.

De dienst van Gaikai zal eind deze maand in de VS in bèta gaan en zal verkrijgbaar zijn met een abonnement, maar ook is het mogelijk om games per stuk te huren. Volgens CVG zijn games als Beyond, God of War Ascension, The Last of Us en Puppeteer, dankzij PS Now, al speelbaar op de Vita en Bravia TV’s.

Klinkt wel erg futuristisch, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.