Nieuws

Project Cars-ontwikkelaar werkt aan eigen console genaamd ‘Mad Box’

Mad Box

Slightly Mad Studios gaat proberen een gat in de markt te zoeken. Zij willen binnen nu en drie jaar hun eigen console op de markt brengen onder de naam ‘Mad Box’.

Op Twitter liet CEO Ian Bell weten van de komst van de nieuwe console. In eerste instantie leek het om een grap te gaan, aangezien het Twitter-account pas aangemaakt was. Echter werden alle Tweets geretweet door de ontwikkelaar en inmiddels heeft Bell ook al aan de Variety tekst en uitleg gegeven.

Volgens de baas van Slightly Mad Studios is de Mad Box de ‘meest krachtige console ooit gebouwd’ en draait in 4K. De console is hetzelfde principe als de Xbox en PlayStation en kent ondersteuning voor de ‘meeste VR-headsets’, zoals Oculus Rift en HTC Vive. Deze VR-brillen draaien op 120fps (60fps per oog). De specs van de console vergelijkt hij met een ‘snelle pc van over twee jaar’.

Op dit moment is de ontwikkelaar druk bezig met gesprekken voor met diverse ontwikkelaars van componenten en is dus niet in staat om daar verder op in te gaan. Wel laten ze weten dat ze diverse investeerders hebben aangetrokken om mee te helpen met de financiering van het project en dat de console ‘in ongeveer drie jaar’ op de markt zal verschijnen. Denken jullie dat deze studio het op kan nemen tegen de consoles van Sony, Microsoft en Nintendo?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.