Nieuws

Productie Lords of the Fallen 2 loopt in gevaar

Het is nog maar de vraag of Lords of the Fallen 2 een release zal krijgen; de productie van het spel verloopt verre van soepel. Lees verder om te zien wat er allemaal speelt!

Lords of The Fallen was ontwikkeld  door Defiant Studios en uitgegeven door CI Games. Toen bleek dat de ontwikkelaar geen tijd had om te werken aan de opvolger, besloot CI Games Lords of the Fallen 2 in-house te ontwikkelen. De ontwikkeling begon al stroef, toen in 2015 bekendgemaakt werd dat de leider van het project besloot op te stappen wegens ‘een andere visie voor de verdere ontwikkeling van het spel’.

Het werd er niet beter op toen CI Games besloot hun ontwikkelteam te verkopen aan ontwikkelaar People Can Fly, toen de verkoopcijfers van Sniper Ghost Warrior 3 niet best bleken te zijn. De uitgever besloot het project in handen te geven van Defiant Studios, die ook verantwoordelijk waren voor het eerste deel. Zij besloten al het werk van CI Games de prullenbak in te gooien en opnieuw te beginnen.

Het houdt hier echter nog niet op: gisteren is bekendgemaakt door CI Games dat ze Defiant Games van het project af halen. Een quote uit de statement is als volgt:

“The termination of the agreement was submitted due to inadequate execution by Defiant [of] a key work stage (milestone no. 11), a so-called vertical slice. The quality of the work was lower than expected by the company, as precisely described in the agreement, despite three calls to improve the quality of this stage of work.”

De uitgever was dus niet al te blij met de kwaliteit van het product en lijken de studio ook meerdere malen gewaarschuwd te hebben hierover. CI Games heeft daarom besloten het spel weer in-house verder te gaan ontwikkelen, met behulp van outsourcing.

Wat denken jullie: zal Lords of the Fallen 2 ooit nog het licht zien?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.