Nieuws

Pokémon: Detective Pikachu is de meest bekeken videogamefilm

Pokémon Detective Pikachu

Pokémon: Detective Pikachu heeft Warcraft overtroffen om de best scorende videogamefilm te worden.De Detective Pikachu-film is een bewerking van de gelijknamige videogame.

Pokémon: Detective Pikachu richt zich op een jonge man, die samenwerkt met een Pikachu om misdaden op te lossen. De jongeman is de enige die begrijpt wat Pikachu zegt.
De film werd op 10 mei in de bioscoop uitgebracht en ontving lovende recensies van critici. Het is momenteel de best beoordeelde videogamefilm op Rotten Tomatoes. Fans van de Pokémon-franchise waren ook positief over de film, veel fans spraken lof uit over hoe de makers de Pokémon behandelde in de live action film. Detective Pikachu ging net voorbij een belangrijke mijlpaal dit weekend; zoals gerapporteerd door Yahoo News heeft Detective Pikachu de wereldwijde brutowinst van Warcraft overtroffen.

Warcraft is een live-actiefilm gebaseerd op de best beoordeelde gameserie met dezelfde naam. Het kwam uit in 2016 en ontving overigens ook lovende recensies.
De film bracht​​ 433,7 miljoen dollar bruto qua box offices binnen, wat het op dat moment de best scorende gameverfilming maakte.

De Pokémon film bracht wereldwijd bruto ruim 436 miljoen dollar op, waardoor het Warcraft net voorbij streeft. Dat maakt detective Pikachu de meest opvallende film op basis van een videogame.

Pokémon: Detective Pikachu verschijnt op 6 augustus 2019 op dvd en Blu-ray.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.