Nieuws

PlayStation gebruikers melden dat er berichten gestuurd worden die je PS4 breken

Tijd om je privacysettings aan te passen. PlayStation gebruikers zouden berichten kunnen ontvangen die de PlayStation 4 kapot zou maken.

Of het een hoax is of niet, het is het waard om problemen voor te zijn. Wat er precies in het bericht staat is niet duidelijk, maar alleen al het ontvangen zou de speler forceren om de PlayStation 4 te moeten resetten naar fabrieksinstellingen. Het bericht wissen voordat je het opent schijnt niet te werken, ook niet via de telefoonapp.

“Een speler van het andere team gebruikte een dummy-account om de berichten te sturen en mijn hele team crashte,” aldus Reddit gebruiker Huntstark. “Allemaal moesten we terug naar fabrieksinstellingen. Eén van ons team had er geen last van, en hij had zijn instellingen op privé staan.”

Volgens een andere gebruiker op Reddit kan je een fout in de code misbruiken via een bericht.

Sony heeft nog nier gereageerd op de situatie, maar in de tussentijd kan het geen kwaad om voor de zekerheid je privacy-instellingen aan te passen. Dat kan via Settings> Account Management> Privacy Settings> (Enter password)>Personal Info / Messaging. Daar kan je kiezen uit een aantal opties, aangeraden is ‘alleen vrienden’ of ‘niemand’.

Nogmaals, dit kan allemaal niet waar zijn en een stomme grap van iemand zijn. Toch kan het geen kwaad om veel gedoe voor te zijn en je instellingen aan te passen.

Bron: vg247

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.