Nieuws

PlayStation baas pleit voor toewijding aan singleplayer games

PlayStation 4

Sony-topman Shawn Layden en Guerrilla Games’ Hermen Hulst bespraken tijdens de PSX-opening de relevantie van singleplayer games.

Horizon Zero Dawn

“Singleplayer games zijn iets waar we goed in zijn”

Volgens de SEO van Sony Interactive Entertainment America zit er bij de studios van Sony veel “toewijding en liefde” in het maken van singleplayer games. Sony heeft daarin “de meeste eieren in dat mandje, aangezien ze dat het beste doen”.

Hij zou dan ook niet naar een van de teams gaan om ze te vertellen dat “hij in een tijdschrift heeft gezien dat Games als een service worden aangeboden” en ze daar maar één van laten te maken. De studios hebben nu al games als Horizon Zero Dawn, God of War, Detroit: Become Human, Uncharted en The Last of Us gemaakt en dit is iets waar zij op verder zullen bouwen.

Eerder tijdens die show liet Guerrilla Games’ Hermen Hulst al weten dat Horizon Zero Dawn hun best verkopende game ooit is. Bovendien is het de eerste game, in een lange tijd, die alleen een singleplayer heeft. Hij is ervan overtuigd dat dit soort game “magische, ongebroken ervaringen” kunnen geven. Daarom zal er ook altijd een markt voor deze games zijn en dat ze “erg belangrijk” zullen blijven.

Wat vinden jullie van singleplayer games? Of spelen jullie liever alleen nog maar online multiplayer games? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.