Nieuws

PlayStation 5 officieel aangekondigd; verschijnt najaar 2020

PlayStation Productions Sony

 Sony heeft middels een Twitterbericht de PlayStation 5 aangekondigd en ook wanneer wij de nieuwste console ongeveer kunnen verwachten.

De PlayStation 5 is de officiële naam van de nieuwe console van Sony. Het nieuwste apparaat zal in het najaar van 2020 worden uitgebracht.

Het Twitter-account van Sony bracht ook andere nieuwtjes met zich mee: zo zal de controller van de PlayStation 5 haptic feedback krijgen, wat de ‘rumble’ vervangt. De feedback geeft ‘weerstand’ op basis van wat er in het spel gebeurd. Denk hierbij aan het crashen tijdens een race of het maken van een overtreding in een voetbalgame.

Daarnaast krijgt de DualShock 5(vermoedelijke naam van de controller) adaptieve triggers. Deze stellen ontwikkelaars in staat de feedback te programmeren, zodat spelers nog meer gevoel krijgen wanneer ze een pijl en boog spannen of accelereren in een race game. In combinatie met de ‘haptic feedback’ zou de controller nog meer acties moeten simuleren.

Eerder dit jaar deelde Sony al meer informatie over wat de PlayStation 5 ‘onder de motorkap’ gaat krijgen. We kijken erg uit naar volgend jaar, want dan verschijnt ook Xbox Scarlett en we zijn reuze benieuwd wie de volgende generatie naar zich toe weet te trekken!

Sony heeft ook de aankondiging geplaatst in hun blog. Zijn jullie excited?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.