Nieuws

PlayStation 5 is al te bestellen in Zweden

PlayStation 5, Sony, PS5, cross-gen

De MediaMarkt in Zweden heeft de nieuwe Sony console alvast te koop gezet in de pre-order. De prijs? 9999,- Kronen, oftewel net geen 1000 euro.

Ondanks dat de console nog niet eens officieel is aangekondigd, verkoopt de MediaMarkt in Zweden de PlayStation 5 alvast. De prijs is bijna 1000 euro, maar de kleine lettertjes zeggen dat deze nog best wel eens veranderd kan worden. “OBS! Pris och produktinformation är preliminär och kan ändras till release.” betekent volgens Google translate; “LET OP! Prijs- en productinformatie is voorlopig en kan worden gewijzigd.” Met andere woorden, de prijs is een dummy prijs en zo erg zal het waarschijnlijk niet zijn (hopen we).

De productomschrijving is ook bijzonder interessant. De vertaling (wederom volgens Google translate, m’n Zweeds is een beetje roestig);

Naar verluidt heeft PlayStation 5 een derde generatie AMD Ryzen-processor en SSD-opslag en wordt gezegd dat het achterwaarts compatibel is met PS4-games. Pre-book en veilige PS5 bij release. LET OP! Prijs- en productinformatie is voorlopig en kan worden gewijzigd.

  • De processor is gebaseerd op Zen 2 en vervaardigd op 7 nanometer
  • Het grafische gedeelte bestaat uit een speciaal ontworpen Navi-circuit
  • Het grafische gedeelte ondersteunt ray tracing
  • Het systeem is uitgerust met SSD-opslag die sneller is dan het huidige pc-equivalent
  • Het audiocircuit ondersteunt 3D-audio ongeacht aangesloten luidsprekers / hoofdtelefoons
  • Playstation 5 wordt achterwaarts compatibel met Playstation 4-games

Maandag 19 augustus de opening show van Gamescom waar Sony een aankondiging heeft, misschien hebben deze twee nieuwtjes iets met elkaar te maken.

 

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.