Nieuws 2

PlayStation 5 en Xbox Two zouden in twee versies moeten komen

Consoles

Althans, dat zeggen specialisten. Eentje die digital-only is en eentje die schijfjes kan lezen.

In een artikel op Dualshockers staat dat ze met een aantal specialisten hebben gesproken, en die zeggen dat het een logische stap is om helemaal van de fysieke games af te stappen. “Wij geloven dat het zeker is dat bijna 100% van de games digitaal verkocht worden, de exacte tijd is lastig te bepalen, maar 2022 is een realistische verwachting”, aldus twee specialisten. De cijfers liegen er ook niet om, in 8 jaar tijd is de verkoop van fysieke games van 80% naar 20% gegaan ten opzichte van digitale aankopen.

Diezelfde specialisten vinden het een logische stap om naar digitale consoles te gaan, of misschien zelfs naar streaming consoles, die jouw vanaf een andere server de complete game streamen. Deze methode kan je vergelijken met een service als Netflix, je hebt de content in principe niet op je console, maar je koopt het recht om hem te kunnen spelen vanaf een server die ergens ver weg staat. Het zou dus zo maar kunnen dat je straks de optie niet meer hebt om nieuwe games als een schijfje in een hoesje te kopen. Het is wachten op de eerste die de grote stap maakt..

2 Comments

 • Joey Hasselbach
  Reply
  Joey Hasselbach
  20, 03, 2019 3:40 pm

  Dus meer in de zin van een upgrade ten opzichte van de PlayStation 4 Pro en Xbox One?

 • Avatar
  Reply
  Playstation 5
  19, 03, 2019 12:50 pm

  Oneens! Laten ze eerst maar weer een verbeterde versie van de huidige gameconsoles op de markt brengen, pas dan praten we over een vervolg-console.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.