Nieuws 1

PlayStation 4 wordt duurder in Canada

De PlayStation 4 en Xbox One verkopen prima. De consoles gaan als warme broodjes over de toonbank en de productie kan haast niet snel genoeg gaan om iedereen er van eentje te voorzien. Toch besluiten sommige gamers de aankoop van een nieuwe console uit te stellen, bijvoorbeeld omdat ze nog even moeten sparen.

Een Canadese gamer die niet meteen Sony’s nieuwste console in huis heeft gehaald, zal flink gaan balen. Zowel de PlayStation 4, de accessoires als twee exclusieve games worden namelijk duurder! The Toronto Sun meldt dat het prijskaartje van de PS4 met $50 Canadese dollar zal stijgen naar $449,99. De PS Camera en Dualshock 4 worden $5 duurder en komen op $64,99 uit. Ten slotte wordt de adviesprijs voor inFamous: Second Son en MLB 14: The Show ook verhoogd van $64,99 naar $69,99.

Waarom men de prijzen precies heeft verhoogd? “Om te reageren op veranderingen in de marktomgeving”, aldus Sony. De Canadese dollar staat vrij zwak ten opzichte van de Amerikaanse dollar, wat ook mee kan spelen in deze beslissing. Microsoft stelde tegen The Sun dat ze, op het moment, geen plannen hebben om de prijs van de Xbox One op te schroeven in Canada.

ps4_control_consola-615x300

1 Comment

  • Avatar
    Reply
    donnydutchman
    16, 03, 2014 9:12 am

    nou wij betalen hier in europa al jaren lang het zelfde bedrag in euro’s wat zij daar in dollars betalen. dat vind ik persoonlijk nog veel erger. maar ja’ daar hoor je nooit iets over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.