Nieuws 1

PlayStation 4 maakt gamedivisie Sony weer winstgevend

Sony hoeft zich, voornamelijk door de komst van de PS4, even geen zorgen te maken over rode cijfertjes in de gamedivisie. De Japanse soft- en hardwaregigant meldde een stijging van 64% in de verkopen tijdens het derde kwartaal van 2013. Daarmee harkten zij een slordige $4,2 miljard binnen. Vergeleken met dezelfde periode in 2012 was dat een stijging van bijna 300% van $172 miljoen.

Er werd geen nieuw aantal verkochte PlayStation 4’s genoemd, alleen een gecombineerd aantal. De PlayStation 3 en 4 zijn gezamenlijk zo’n 7,8 miljoen keer over de toonbank gegaan. Vorige maand lieten ze nog weten dat er zo’n 4,2 miljoen PS4’s de winkels uitgevlogen zijn.

Van de PSP en PS Vita samen, verkocht Sony zo’n 2 miljoen exemplaren. Over de software had men ook nog iets te melden: Sony verkocht in die periode 126 miljoen games, dat aantal omvat zowel digitale als fysieke verkopen.

Met het concern Sony ging het ook prima. Misschien dat mensen ook gelijk een nieuwe tv hebben gekocht, naast dat ze de PlayStation 4 in huis haalden. Het gehele bedrijf meldt een kwartaalomzet van $22,9 miljard en een nettowinst van $257 miljoen.

sony_computer_entertainment

GamesGames

1 Comment

  • Avatar
    Reply
    JoeyGN
    06, 02, 2014 11:13 pm

    Het klopt dat dat Sony al jarenlang rode cijfers heeft, maar over dit kwartaal heeft men dus eindelijk de groene cijfers weten te behalen. Dit wil overigens nog niet zeggen dat men over het gehele fiscale jaar (eindigend op 31 maart 2013) winst weet te behalen. Overigens maakt Sony als geheel vooral veel verlies door de tegenvallende cijfers in TV, film en de PC’s, die ze nu gaan verkopen/ bezuinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.