Nieuws

PlayerUnknown’s Battlegrounds vanaf vandaag uit Early Access

Playerunknown's Battlegrounds PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds het grootste Battle Royale-spel op de markt – is sinds vandaag uit de Early Access. Ontwikkelaar Bluehole heeft de 1.0 patch uitgerold, wat betekent dat het spel officieel is uitgebracht.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Klimmen over objecten

De 1.0 patch brengt ook een aantal nieuwe toevoegingen met zich mee. Allereerst is er nu de mogelijkheid om te vaulten. Je kan nu over obstakels heen klimmen, door de SHIFT-knop ingedrukt te houden. Dit zorgt ervoor dat spelers gemakkelijker over muren heen kunnen komen, of op gebouwen kunnen klimmen. Eerder deden spelers dit door de spring+loopknop te combineren in de opties, maar Bluehole had deze mogelijkheid al eerder onmogelijk gemaakt middels een patch.

Jouw potjes terugkijken

Ook brengt de nieuwste update de mogelijkheid mee om jouw potjes op te nemen met de replay-functie. Het spel, mits je de optie inschakelt, neemt automatisch jouw potjes op. Je kan tot een kilometer ver van jouw personage kijken met een vrije camera, als je de replay bekijkt. Zo kan je gave beelden laten zien aan je vrienden, of van je fouten leren. Ook is er een death cam toegevoegd, die de laatste momenten voor jouw dood opneemt. Een vergelijkbare functie is ook te vinden in Call of Duty, waar het al sinds jaren een populaire toevoeging is.

Miramar

Wellicht de grootste toevoeging aan het spel is de nieuwe map, genaamd Miramar. Het gaat om een woestijnlevel, waarin nieuwe wapens en voertuigen te vinden zijn. De map heeft veel mogelijkheden om je verdekt op te stellen en rond te sluipen. Tevens kan je in Miramar ook veel gebruik maken van de nieuwe vault-optie. Op dit moment zal je sneller in Miramar terecht komen dan in Erangel(het originele eiland), zodat spelers sneller gewend raken aan de nieuwe wereld.

Nieuwe wapens en voertuigen

Er zijn ook een aantal nieuwe wapens en voertuigen toegevoegd. Hieronder vind je een lijst van het nieuwe arsenaal:

 

  • De DP-28. Een machinegeweer met een ronde munitieclip op de bovenkant van het wapen, waarin 47 kogels in kunnen. Het wapen vuurt 7.62 mm kogels af. Hoewel het wapen niet snel vuurt, blijft het wapen wel effectief op langere afstanden. Alle sights kunnen erop geplaatst worden en ook een 4x scope. De DP-28 is alleen te vinden in Erangel en kan op willekeurige plekken gevonden worden.
  • De AUG A3. Dit is een bull-pup machinegeweer, wat betekent dat het magazijn achter de trekker zit. Het wapen heeft een magazijn met 30 kogels en kan vergroot worden tot 40 kogels. De AUG schiet 5.56 kogels af met een hoge vuursnelheid. De machinegeweer heeft weinig last van terugslag en heeft een hoge mondingsnelheid. De AUG A3 is alleen te vinden in care packages, die willekeurig vanuit het vliegtuig worden afgeleverd in beide werelden.
  • De R45. Dit is een revolver waar zes .45 kogels in kunnen. Er kan een red dot sight op het handwapen geplaatst worden. Het wapen herlaad sneller dan de R1895(die niet te vinden zal zijn in Miramar), de andere revolver die te vinden is in Erangel. De R45 is alleen te vinden in Miramar.
  • De Win94 (Winchester 94). Dit is een bolt-action rifle, wat betekent dat het geweer herladen moet worden na elk schot . Het wapen gebruikt .45 kogels en kan geladen worden met 8 kogels. Er kunnen geen scopes of sights op de Win94 geplaatst worden, wat betekent dat het wapen niet als een sluipschuttergeweer gebruikt kan worden. Hoewel het wapen erg traag is, richt het wel veel schade aan. De Win94 is alleen te vinden in Miramar.
  • De Sawed-Off Shotgun. Deze shotgun gebruikt 12 gauge shot-kogels en kan met twee kogels geladen worden. Er kan niks geplaatst worden op het wapen. Hoewel het wapen alleen van erg dichtbij effectief is, schiet de Sawed-Off Shotgun wel sneller dan de andere shotguns in het spel. Dit wapen is alleen te vinden in Miramar.
  • Er is een nieuw Ghillie-pak toegevoegd aan de care package

Dit zijn de nieuwe voertuigen:

  • De Van. De Van is een busje met zes stoelen. De van is traag, maar kan de meeste schade verduren van alle voertuigen in het spel. De Van is alleen te vinden in Miramar.
  • De Pickup. Dit is een Pickup Truck met vier stoelen en is bedoelt voor off-road rijden. De Pickup is alleen te vinden in Miramar.
  • De Aquarail. Dit is een kleine boot met twee stoelen. De speler die in de bijrijderstoel zit kan gebruik maken van zijn wapens. De Aquarail is snel en kan kort door de bocht heen sturen. Dit voertuig is in beide werelden te vinden.

Ballistische regels en schade

Tevens zijn ook de ballistische regels van de vuurwapens aangepast. Zo hebben vuurwapens nu last van air drag. Dit houdt in dat de kogels hun snelheid en hoogte verliezen, naarmate ze verder vliegen. De kogels vallen nu dus naar beneden en kunnen ook verder vliegen. De schade van de wapens zijn ook aangepast. Dit wordt nu bepaald door de volgende formule:

Basisschade wapen x afstand x plek waar de kogel raakt x schade die het wapen aanricht per hitzone

Om een volledig beeld ervan te krijgen, kan je de volgende afbeelding bekijken.

Verder zijn de wapens, voertuigen en attachments verder uitgebalanceerd.

Verdere verbeteringen

Ten slotte heeft Bluehole allerlei aspecten verbeterd en opgelapt. Denk hierbij het geluid, de UI, verbetering van de laadtijden en ga zo maar door. Wil je de gehele patch note doornemen, dan kan je hier kijken.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.