Nieuws

Patrice Desilets gaat 1666 Amsterdam uiteindelijk wel maken

Voormalig Assassin’s Creed-ontwikkelaar Patrice Desilets is 1666 Amsterdam alles behalve vergeten. Hij gaat de game uiteindelijk maken, maar begint dan wel vanaf scratch.

Het is niet heel gek als je nog nooit van de game gehoord hebt. 1666 Amsterdam is een open wereld game, waarin je de ‘duivel van Amsterdam’ speelt. Hier kun je de eerste beelden van het concept bekijken.

De game werd destijds door THQ uitgegeven, maar die ging failliet en belandde het project in handen van Ubisoft. Aangezien Desilets en de uitgever niet goed uit elkaar gingen, werd het project op de plank gelegd.

Nadat de ontwikkelaar al vrij snel (opnieuw) ontslag nam, wilde hij ook de rechten van het IP meenemen en dat lukte uiteindelijk met de hulp van de rechter.

Echter had Desilets niet stil gezeten en was met zijn nieuwe studio Panache Games Digital aan Ancestor’s: The Humankind Odyssey begonnen.

In een gesprek met VG247 laat Desilets weten dat hij nog zeker aan 1666 Amsterdam denkt, maar dat hij de game wel vanaf scratch opnieuw zal maken. Echter wilde hij niet zeggen dat dit direct na Ancestor’s gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.