Nieuws

Outrise: een kruising tussen Shadow of the Colossus en Left 4 Dead

Een groep ervaren game-ontwikkelaars werkt samen aan Outrise, een asymmetrische multiplayer-shooter. De game zal een soort bastaardzoon worden van Shadow of the Colossus en Left 4 Dead, maar we zullen geduld moeten hebben tot we de game daadwerkelijk in onze handjes krijgen.

De ontwikkeling van de game is nog heel pril. Zo pril, dat de groep ex-werknemers van Ubisoft, Adhesive Games en Crytek niet eens een studio genoemd mag worden. Hoe het concept precies begon, legt projectleider James Wearing (ex-Ubisoft en Crytek) ons uit:

[quote]It started with myself about a year and a half ago.

I wanted to build something that was old school in its charm. I grew up watching RoboCop and Terminator, so I wanted to make a game that had the magic that old school sci-fi had that we don’t really see any more.[/quote]

Outrise zoekt sponsoren

Daarna is hij gaan zoeken in zijn contactenlijst en in anderhalf jaar tijd een team samengesteld met mensen die hebben gewerkt aan titels als Hawken en Star Citizen. Het concept is volgens Wearing voldoende uitgewerkt om aan de wereld te tonen voor feedback. Hij weet alleen nog niet hoe het team de game gaat financieren:

[quote]We’ve gotten it conceptually to a place where we’re ready for the next step.

We’re exploring funding options — it could be Kickstarter, it could be private money — we’re open to whatever the right path might be.[/quote]

CryptoCoin

In de dystopische spelwereld van het jaar 2094 vechten rebellen tegen de politiestaat, de United States Federation (USF), maar laatstgenoemde vechten terug met gigantische Mechs. De twee groepen strijden om de laatst overgebleven soort financiën: de CryptoCoin.

Diegene die de CryptoCoin beheerst (de USF) heeft alle macht in de wereld, aangezien geen andere valuta meer wordt geaccepteerd. Mensen die zich verzetten tegen de USF worden direct opgepakt en keren nooit meer terug. De rebellen, oftewel Outrise, zijn een groep hackers en verzetsstrijders wiens doel het is om de CryptoCoin te vernietigen en de macht van de USF af te pakken.

Enorme eindbazen

Outrise zou op Shadow of the Colossus gaan lijken door de enorme eindbazen. De visie van Wearing is om 16 spelers het op te laten nemen tegen zo’n eindbaas, die moet worden bestuurd door één speler. De andere spelers (de Outrise) moeten op zoek naar wapens en de zwakheden van een baas om deze te kunnen verslaan, ze zullen dus goed moeten samenwerken.

[quote]The core of it is about creating the sensation of there being one against an army, and it all being multiplayer.

We haven’t experienced anything like that before.[/quote]

Wearing verklaart ook dat we de game totaal niet kunnen vergelijken met Titanfall:

[quote]Our bosses are much larger in size relative to the human size, and it’s all about having all of the human players against one giant robot.

So that robot as the one player has a huge variety of weapons they’re using. They can stomp on enemies, they can fire lasers, they can kill huge amounts of people very quickly.[/quote]

Ook invloeden uit Left 4 Dead

De invloeden uit Left 4 Dead zouden zich uiten in het feit dat elke speler een eigen rol krijgt, die iets anders toevoegt aan de ervaring. Op welke platforms en in welk jaar we de game zouden mogen verwachten is nog niet bekend. Voor meer informatie over Outrise, kun je ook terecht op de officiële website van de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.