Nieuws

Originele voice-actor Claptrap keert niet terug

Gearbox Software

We zien het helaas steeds vaker: barre omstandigheden bij game ontwikkelaars. Vorig jaar kwamen ook al berichten over Rockstar naar buiten. Vandaag was er nog heisa over Riot Games en nu ligt Gearbox onder vuur.

Een misschien onbekende naam, maar zeker geen onbekende stem. David Eddings, de vertolker van iconische, maar vies irritante Claptrap in de Borderlands reeks heeft aangegeven dat hij niet zal terugkeren als de robot in het derde deel. En wel vanwege vervelender redenen, zegt hij zelf.

Op Twitter geeft Eddings het volgende aan:

“For the first time, I insisted on getting paid for my performance and all of a sudden they couldn’t afford me. Now I’m not telling them how to run their business but maybe next time they should put the $12M payment from 2K in the Gearbox bank account instead. Just sayin’…”

Dit is natuurlijk maar een kant van het verhaal, maar zeker niet netjes als het daadwerkelijk zo. Randy Pitchford, baas bij het bedrijf, reageert hier op met de opmerking dat Eddings ‘rijkelijk beloond’ is, voor zijn werk als Claptrap:

“Mr. Eddings was paid very handsomely during his employment. After his employment he was made a relatively generous offer to reprise the role. Unfortunately, he turned that opportunity down.”

Eddings verteld in een andere tweet reeks dat hij het werk wel gratis wilde doen als hij een verontschuldiging zou krijgen en zijn achterstallige royalties betaald zou krijgen. De verontschuldiging zou zijn voor een fysieke aanval door Richford.

Omdat er van beide kanten andere dingen worden gezegd is het lastig om een conclusie te trekken, maar het lijkt er op dat er straks advocaten betrokken zullen zijn en er een strijd los barst.

We houden je dan ook zeker op de hoogte als er meer vorderingen in deze zaak zijn! Mocht je benieuwd zijn, lees de Twitter berichten dan hier nog eens na. De reactie van Pitchford vind je hier.

 

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.