Nieuws

Nog meer details Call of Duty: Advanced Warfare

Game Informer had deze maand de eer om de game Call of Duty: Advanced Warfare te checken en in hun coverview heeft men heel wat nieuwe details verwerkt. Wij hebben uiteraard de belangrijkste dingen eruit gehaald en voor jullie in kaart gebracht.

Zo stelt het magazine dat de game gebruik gaat maken van een nieuwe engine (iets wat overigens ook al bij Ghosts werd geclaimd) en dat de game gebruik gaat maken van een co-op modus, al mocht Sledgehammer daarover nog niks melden.

Maar er werd daarentegen wel wat over het verhaal van de game verteld. Het spel speelt zich in 2054 af na de gebeurtenissen van wat Sledgehammer’s Michael Condrey een “wereldwijde 9/11” (11 september) noemt. Deze gebeurtenissen hebben een grote impact gehad op diverse grote steden en een terroristische groepering genaamd KVA is hier verantwoordelijk voor.

Jij stapt in de schoenen van Private Mitchell, wiens tekst overigens door Troy Baker wordt ingesproken. De soldaat begint bij de Amerikaanse marine maar wordt al snel door Will Irons, de zoon van Jonathan Irons (die wordt vertolkt door Kevin Spacey) gevraagd om bij Atlas Corporation te komen werken. De Private Military Company zorgt er overigens voor dat Mitchell een exoskeleton-pak krijgt. Het is overigens ook de enige protagonist in de game, waar eerder nog gebruik van meerdere protoganoisten. Mitchell zal tijdens het gamen niet aan het woord komen, maar wel tijdens de cutscenes.

Gedurende de singleplayer zul je experience points (XP) verdienen door de missie’s te voltooien. Hiermee zul je het exoskeleton-pak kunnen upgraden. Deze outfit is voorzien van een cloak, maar biedt ook de mogelijkheid om tegen muren op te klimmen, snel dekking te zoeken, een super sprong uit te voeren, maar ook om in de lucht te blijven zweven.

De granaten die tot je inventaris behoren hebben overigens de mogelijkheid om van functie te verwisselen. Zo kun je hem laten ontploffen, maar ook om vijanden te verlammen of juist voor zorgen dat je vijand zichtbaar wordt in je vizier.

Ook is er een voertuig aanwezig, genaamd the Pitbull (gebaseerd op dit voertuig), al is het niet duidelijk of je deze constant kunt oproepen of dat het in bepaalde missies gebeurd.

De soundtrack wordt onder handen genomen door onder andere Harry Gregson-Williams, bekend van onder andere Metal Gear Solid en ex Visceral medewerker Don Veca doet het geluid. Tot slot meldt Michael Condrey het volgende over het multiplayer-gedeelte van de game:

[quote]You can probably imagine the possibilities of a lot of the stuff you saw in single-player and how it would apply online.[/quote]

Eerder vandaag werd er al wat details over de games bekend. Die kun je overigens via deze link terugvinden. Later werden er ook nog een flinke dosis nieuwe screenshots vrijgegeven! Denken jullie dat Sledgehammer Games het in huis heeft om de Call of Duty-reeks nieuw leven in te blazen? Laat het ons weten!

Call of Duty Advanced Warfare 5-5-2014 screenshot 4

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.