Nieuws

Nintendo werkt aan genoeg Switches tijdens de feestdagen

Reggie Fils-Aime

De Nintendo Switch kent een goede verkoopstart met op heden rond de 5 miljoen verkochte consoles. Echter heeft Nintendo moeite om aan de vraag te kunnen voldoen.

Switch launchtitels presentatie Unreal Engine 4

Nintendo werkt aan tekorten

Verschillende oorzaken zorgen tot op de dag van vandaag nog steeds voor tekorten wereldwijd. Zo worden sommige onderdelen van de Switch zoals het scherm en het flashgeheugen ook gebruikt door andere bedrijven. Apple en Toshiba zijn op het moment bijvoorbeeld grotere afnemers dan Nintendo en krijgen daarom ook voorrang. Tijdens de launchperiode zijn er zelfs Switches per vliegtuig vervoerd (veel duurdere transportkosten dan met de boot) om de beschikbaarheid van de console te vergroten. Of Nintendo de vraag heeft onderschat, is niet bekend. De directeur van Nintendo of America, Reggie Fils Aime, heeft hierover het volgende gezegd tijdens de Variety’s Entertainment and Technology Summit in Los Angeles:

“Certainly the demand is there, and our supply chain is there (to hit the 10 million goal). Are we going to have enough for the holiday? That’s what we are focused on.”

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.