Nieuws

Nintendo Switch verkoopt beter dan PS4 in Japan

switch cartridge

Sinds de release in maart is de nieuwe console van Nintendo in Japan ruim 1,5 miljoen keer verkocht. Daarmee verkoopt de Nintendo Switch sneller dan de Playstation 4 in eenzelfde periode na launch. De PS4 bleef toen steken op 665.000 verkochte consoles.

Cijfers uit Japan positief voor Nintendo

Hoewel het een mooi gegeven is, zijn er ook wat kanttekeningen te plaatsen. Zo is handheld gaming ontzettend populair in Japan en vanwege het feit dat de Switch een hybride console is, voldoet de Nintendo Switch aan deze wens. Daarnaast verkoopt de Playstation 4 in Japan niet zo goed in vergelijking met de rest van de wereld. Met name in Amerika en Europa domineert Sony namelijk met ruim 60 miljoen verkochte consoles. De Nintendo Switch heeft hierin nog zeker wat te bewijzen.

Nintendo Switcha

De komende maanden zullen moeten gaan uitwijzen of de positieve sales gaan doorzetten. De productie tekorten worden langzaam maar zeker opgelost en met aankomende titels als Pokkén Tournament DX en Super Mario Odyssey is de kans zeker aanwezig dat de Nintendo Switch qua sales blijft groeien.

Ken jij al veel mensen met een Nintendo Switch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.