Nieuws

Nintendo Switch bereikt nieuw mijlpaal in Europa

Nintendo Switch, verkopen

Nintendo laat weten dat er inmiddels 10 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch zijn verkocht in Europa.

Ondanks dat de console al weer tweeënhalf jaar op de mark is, tonen de verkopen nog steeds een behoorlijke groei. Dit komt uiteraard ook door de onlangs geïntroduceerde Switch Lite. De hardware verkopen stegen dit jaar met 30% ten opzichte van vorig jaar en maar liefst 40% ten opzichte van 2017.

In een reactie laat Nintendo of Europe President, Stephan Bole het volgende weten:

“Miljoenen spelers in Europa genieten van de Nintendo Switch-familie, en het bereiken van zo’n grote mijlpaal is een bevestiging van haar brede aantrekkingskracht. De Europese verkopen van Nintendo Switch-hardware en –software groeien elk jaar significant, en zowel bestaande als nieuwe console-bezitters hebben een schat aan titels om uit te kiezen, terwijl er nog veel meer onderweg zijn.”

Eind vorig jaar werd al bekend dat de console qua verkopen al de Nintendo Gamecube voorbij is. De console is nog lang niet in de buurt van de Wii (ruim 101 miljoen), maar het zal ons niet verbazen als de console dit over een paar jaar al weet te halen!

We weten in ieder geval zeker dat van de 10 miljoen verkopen in Europa minstens een half miljoen uit de Benelux zijn. Hebben jullie al een Nintendo Switch in huis?

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.