Nieuws

Nintendo Labo: meer dan alleen het standaard bouwpakket

nintendo, nintendo labo, nintendo switch, logo

De afgelopen weken heeft Nintendo ons beter laten kennismaken met Nintendo Labo. Afgelopen week verscheen er opnieuw verrassend beeldmateriaal.

Programmeren voor dummies

In onze eerdere artikelen hebben we jullie al laten kennismaken met Nintendo Labo. Zo hebben we vlak na de bekendmaking in dit artikel uitgelegd wat het unieke concept van Nintendo precies is. Een maand later verscheen echter nieuwe informatie over de mogelijkheden van Labo met onder andere demonstratieve filmpjes.

Een paar dagen geleden verscheen verscheen er opnieuw een filmpje met verrassende mogelijkheden om de console te combineren  met fysiek materiaal. In de pakketten die gelanceerd worden op 27 april kan er bijvoorbeeld een hengel, een robotpak of een piano gemaakt worden. Echter is het ook mogelijk om met materialen buiten de pakketten om aan de slag te gaan met de software die meegeleverd wordt.

In dit nieuwste filmpje wordt bijvoorbeeld via elastiekjes een elektrische gitaar nagebootst op het scherm van de Nintendo Switch. De snaren kunnen door middel van het geheime gedeelte in de ToyCon werkplaats worden ingeprogrammeerd. Wie een beetje bekend is met programmeren weet dat elke actie een reactie zal opwekken. Dit principe wordt op een vrij eenvoudige manier ook toegepast in de meegeleverde software.

De reclames prijzen Nintendo Labo vooral aan voor kinderen en gezinnen. Hoe denk jij hierover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.