Nieuws

Nintendo kondigt Nintendo Switch Lite aan

Al maanden zijn er geruchten, gelekte afbeeldingen en hebben we hoop. Nintendo voedt onze vermoedens nu met de aankondiging van de kleine versie van de Nintendo Switch.

Wij bij GamingNation hebben ook al een enige tijd onze vermoedens voor een kleinere versie. Er werd zelfs gespeculeerd dat het om een versie met sterkere hardware, maar dit blijkt niet zo te zijn. We zijn echter wel aangenaam verrast.

De nieuwe Switch Lite wordt is uitsluitend in handheld modus te gebruiken en ondersteund geen connectiviteit naar een televisie. Je zou het dus kunnen zien als een opvolger voor de Nintendo DS, waar een tijd geleden voor was aangekondigd dat er nagenoeg geen nieuwe games meer voor wordt ontwikkeld.

Deze Lite versie bevat een 5,5″ beeldscherm, ten opzichte van de 6,2″ van het grotere broertje is dit prima. Wel bevat de Switch Lite een LCD display met een resolutie van 1280×720, hetzelfde als de normale Switch. Hij zal ook iets lichter en qua formaat iets kleiner zijn.

https://twitter.com/NintendoUK/status/1148927167759355906

Alle games die je op de Nintendo Switch kunt spelen zijn ook gewoon speelbaar op de Lite, mits de game in handheld modus te spelen is. Je kunt er zo’n zes uur achter elkaar op spelen. Wel een klein beetje afhankelijk van de game. Je kunt de Switch Lite ook gebruiken om aan elkaar te ‘linken’ voor lokale multiplayer. Dit werd al ondersteund door de Switch en is ook in combinatie met de Lite te gebruiken.

De verkleinde versie komt op 20 september van dit jaar uit. Een precieze prijs is nog niet genoemd, maar verschillen retailers noemen $200,-. Naar ons een idee een schappelijke prijs.

GamesGames

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.